Депутат Луцькради: навіщо Луцьку російськомовні класи?

Депутат Луцькради: навіщо Луцьку російськомовні класи?
Якщо Президент України підпише закон «Про основи державної мовної політики», то депутат Луцької міської ради Андрій Калахан підніме питання про доцільність функціонування в обласному центрі російськомовних класів.

Про це Калахан заявив 4 липня під час позачергової сесії міськради, інформують Волинські новини.

«Це буде адекватна відповідь з боку Луцької міської ради на такі дії центральної влади», – вважає він.

На думку Калахана, Верховна Рада України прийняла «мовний закон в шахрайський спосіб». «І Луцька міська рада не повинна «стояти осторонь» цього», – зазначив він.

Водночас Калахан зауважив, що для того, аби надати російській мові статус регіональної мови, потрібно, щоб 10% мешканців міста визнали себе представниками цієї нації.

«Дійсно, немає в Луцьку 10% для ухвалення регіональної мови. Навіщо нам російськомовні класи?» – запитав він.

Нагадаємо, під час сесії Луцька міська рада прийняла звернення до Президента, Ради національної безпеки та оборони та Генерального прокурора України, у якому вимагає розпустити Верховну Раду та позбавити громадянства авторів мовного законопроекту.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 22
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Тобто, виннми лишаться діти, які вчаться в цих класах. Ну дуже мудре рішення.
Відповісти
І я за те, закони потрібно виконувати! Нехай дупутати думають що приймають. Від їх законів не тільки діти, а вся країна страждає
Відповісти
Такі висловлювання - можна трактувати як розпалювання міжнаціональної ворожнечі. Андрію! Ти про це подумав??? За твої роки життя ти нічому не навчився? Тільки дописувати в інтернеті??? Дописувати просто, а вийти до людей і говорити з ними (будь якою мовою)- очевидно за всі твої роки не довелося. Так яке моралдьне право ти маєш - висловлюватись від громади??? Здай мандат і йди собі ГЕТЬ!!!
Відповісти
я б почав би з прийняття закону, а це вже наслідки, калістратченку потрібно було думати головою, а не сракою
Відповісти
А приймати такі закони в незаконний спосіб, без врахування поправок, не дотримуючись регламенту не є розпалювання ворожнечі? Депутати, які проголосували за цей закон, є представниками 54% України, тобто залишилсь не врахованими інтереси 46% . Коли кацапський виродок говорить: "Ми їх кинули як котят", то він має на увазі 46% відсотків УКРАЇНЦІВ. Це не є розпалювання ворожнечі? Я, до людей, які розмоляють іншою мовою, вірять у іншу віру, мають інші традиції і т.і., ставлюся як до людей, і до прийнятого законопроекту ставився з розумінням. Всеж таки, це одно з гасел досить великої політичної сили, але спосіб, в який був прийнятий цей закон повністю перевернув у мене все в середені, коли я взнав про події, які відбулись у Раді, мені дуже захотілось розірвати на шматки колісніченко, ківалова, єфремова, чечетова та всю їхню свору виродків.
Відповісти
Молодець, Андрію! Так тримати!
Відповісти
ну тоді нафіга англійська і хімія. ви вже захарили своїм українолюбієм. хохлятіна якась.
ніодного мультика на українській, ні одного норамального перекладу кіно, книжки гидко чичати зі своїми гелікоптерами і пилосмоками. люди! одумайтесь! всі ми наполовину росіяни. скоро брат на брата піде через якійсь ванючі національні переконання! русскаму быть!!! ми разом перемогли фашиків! подивіться на себе хто ви тепер?
Відповісти
Одна з найбільших проблем українців, це їх доброзичливість... Мова, заводи, крим, гтс і тд... все б віддали, тому що ми брати і колись перемогли нацистів. А подивіться що робить росія для нас... газ дешевий? на території росії є хоча б одна укр. школа? (це при тому що там дійсно є регіони де проживає багато українців) Чому ви все хочете робити для когось? чому не хочете розвивати своє? В багатьох країнах світу є українські діаспори, є церкви де правиться українською, українські класи для дітей, гуртки що з цього всього є в нашого, як ви кажете, брата?
А ми тепер такі через таких як ви, які дивляться в минуле і з ностальгією згадують як колись було, ви не розумієте що більше так не буде, це була утопія, але ви напевне цього і не зрозумієте...
Відповісти
> Одна з найбільших проблем українців, це їх
> доброзичливість...Мова, заводи, крим, гтс і тд... все б
> віддали, тому що ми брати і колись перемогли нацистів.
Це все робилось виключно з політичних і бізнесових мотивів, а не тому, що ми такі доброзичливі. Відміна російських класів нічого не дасть окрім ще більших сварок і розколу у суспільстві. Око за око, зуб за зуб, так? Це заводить нас тільки в глухий кут і ніяк не розв"язує конфронтації у суспільстві.
Відповісти
А хто казав про відміну російських класиків? Це є світове надбання і не важливо російський, грузинський, англійський... їх потрібно читати і вивчати. А до чого повинно по вашому привести "вдарили по лівій, підстав праву" ми так скоро по світу підемо голі і босі... світ жорстокий якщо ви ще цього не зрозуміли. Що на вашу думку ми повинні робити щоб не розв'язувати конфронтації у суспільстві? Давайте приймемо мовний закон, потім зробимо дві державні, назвемося малоросами і при цьому будемо дуже радіти що ми були толерантними і надіятись, що до нас будуть ставитись так само добре як і ми? Покажіть мені приклад розвиненої країни яка є такою толерантною до своїх сусідів.
Відповісти
Я не говорила про російських класиків, прочитайте будь ласка уважніше. В статті і моєму комментарі сказано про "російскі класи". Конфронтації у суспільстві неминучі, через те, що всі люди різні і ніхто ще не знайшов від цього ліків. Але в наших силах шукати компроміси і шляхи вирішення подібних проблем. Фразою "світ жорстокий" можна виправдати будь що. Толератність і повага до інших - це шлях до побудови цивілізованного суспільства. "Око за око - зуб за зуб" - це постулат дикунів з Африки - вони чудово живуть без дріб"язкової толерантості і слабких компромісів - зате є постійні громадянські війни, братовбивство і піратсво. "Око за око - зуб за зуб" - шлях слабких людей, нездатних на обдумані вчинки. Я ніде не казала, що прийняття мовного закону це правильне рішення, але і починати щось робити бездумно просто аби дати здачі - нерозумно і нерозважливо. Хіба відміна в Луцьку російских класів, якось позначиться на мовному законі? Хіба вона врозумить депутатів? Ситуація тонка і делікатна, а ви не виріщувати її пропонуєте, а давати відсіч незрозуміло кому і незрозуміло з якою метою і наслідок цих дій не призведе ні до яких позитивних наслідків.
Відповісти
"Око за око, зуб за зуб, так?" - ТАК
Відповісти
Пане Калахан!В кожної людини бувають дурні думки,але розумні люди їх не висказують:)Почитайте на ніч Конституцію України та Статут Луцької міської ради.Може тоді порозумнішаєте:)
Відповісти
Це із серії "виколю собі око, щоб теща мала сліпого зятя". В сучасних реаліях потрібно знати як мінімум три мови: українську, російську і англійську. І взагалі , вивчати чи не вивчати російську мають вирішувати батьки а не Андрій Калахан. Його явно вже заносить на поворотах…
Відповісти
а цей кацапердській язиг і так всі знають. В нас пєсні на рускам, телебачення на рускам, пів "українців" на рускам.
Відповісти
Чому ви хочете, щоб росіяни поважали українську мову, якщо ви зневажливо ставитись до їхньої мови?
Відповісти
чхати я хотів на росіян в своїй расеянії. Але якщо кацап приїздить на НАШУ землю, то він зобовязаний поважати її мову, культуру ітп., так як і хохли які вважають себе українцями а мови не знають.
І до речі, в них немає мови. В них язик. :)))
Відповісти
Тобто, якщо росіянин знаходиться не в Україні, то він може нашу мову не поважати, називати "діалектом російської"? Головне, щоб він не робив цього в Україні? Трохи безглуздо виходить, правда? Повага до іншої культури, мови чи просто інших думок не залежить від місцезнаходження. Вона просто є, або її просто не має. Мені б хотілось, би щоб у світі знали українську культуру, людей, комусь би вони була цікавими і вартими уваги. Але повага до самих себе, до власних витоків не може грунтувати на приниженнях інших культур, інших думок, інших людей. І це не є проявом слабкості чи нелюбові до України. Якщо ми любимо свою країну, то ми розуміємо, що такі самі почуття до своїх власних країн почувають і інші народи - і тільки за це ми можемо відчувати з ними спорідненість і повагу до їхнього, хай і не такого як в нас світогляду.
Відповісти
це все в ідеаі. Насправді ситуація така, що якщо ми з цією (російською) культурою не будемо боротись, то в нас васної не залишиться. Мова йде лише про російську мову. Не про польську, турецьку чи будь-яку іншу. раша-параша рахує нас меншовартими. Які в мене можуть бути причини вести себе так як ви написали вище?
Відповісти
Не російська мова, а окремі люди(жменька політиків). Мова, сама по собі нікого не може задушити, придавити, знищити. Мова - це элемент культури. Відчуваєте різницю? А ви свое ставлення переносити не на політиків, а на мову.

> Які в мене можуть бути причини вести себе так як ви
> написали вище?
Ви нікому нічого не винні, і вам вирішувати, як до і кого ставитись - я вам не указ і може лише висловити свою думку. Але, якщо ви з ненавистю ставитись до іншої культури і мови, ви автоматично стверджуєте, що буде правильним, якщо хтось інший може абсолютно аналогічно вести себе так, щодо всього українського.

Мова є не причиною, а всього лише інструментом. Мотиви усього цього політичні, бізнесові, інформаційні - а мова лише інструмент спекуляцій. Так, можно спекулювати, чим завгодно, головне, щоб воно було тенденціозне. Ви ж не ненавидите газ, тому, що його зробили засобом впливу на Україну з боку Росії? Винен не газ - а політики. Аналогічно релігія - релігія сама по собі не може бути засобом впливу - вона лише може стати інстументом маніпуляцій в чиїхось руках.

Ми маємо боротись не з російською, а за українське. І не боротись - а займатись просвітництсвом, популяризацією і освітницькою діяльністю. Бачити різницю? Ви хочете грубої боротьби - я пропоную інформаційно-просвітницьку діяльність. Ви скажете: "З цією владою цього не можливо зробити" - погоджусь - але винна не російська мова, не російська культура в цьому, винна наша(так як влада всетаки наша) неспроможність це здійснити. Легше вийти на барикади і сказати "Все російське лайно!" - ніж провести по школам проукраїнську просвітницьку кампанію. Легше сказати - "Донбасці - недоукраїнці", але якщо людині постійно казати "Ти свиня" - вона в решті решт захрюкає.
Відповісти
різниця в тому, що ми українці в їхній огород не ліземо. А ця русская навала вже тут, і диктує нам своє нікчемне азіатське бачення. Якби вони сиділи там в свому масквабаді, то будь ласка, я б їх дуже любив і поважав. Так ні, вони ж старші брати. Правильно, мова це інструмент, скоро всім рускагаварящім паспорти будуть видавати і що ви тоді заговорите, коли ця голота Крим захоче відтяпати??? Будете вести просвітницьку діяльність?
В Україні ми маємо боротись з російською мовою бо це пряма загроза нашій мові, нашій культурі і суверенності.
Так це бізнес, гроші, політика (вибори восени), тільки це все спрямоване проти нас українців.

PS. релігія сама по собі і є засобом впливу і маніпуляції пастухів над вівцями.
Відповісти
Ах, дітки не винні... Авжеж...
Та скоро будуть заклики до зброї.. Бо доки ж терпіти?
Пригадайте, війна Хмельницького з чого спалахнула? З того, що польські пани віддали ключі від церков жидам-орендарям.
А в чиїх руках тепер ключі від духовних святинь?
Чи чекати поки п'явки самі луснуть від народної крові!
Відповісти
Останні новини
Депутат Луцькради: навіщо Луцьку російськомовні класи?
05 липень, 2012, 15:50