Обмін полонених 6 на 6. ВІДЕО

Обмін полонених 6 на 6. ВІДЕО
За трьох військовослужбовців Збройних сил України і трьох цивільних українська сторона віддала бойовикам двох громадян Росії і чотирьох супроводжувачів, які назвалися "волонтерами".

Повідомляє ТСН.

Про це в ефірі Громадського розповів радник заступника міністра оборони Василь Будик.

"Операція була трохи складна. Ми ставили завдання, окрім військових обміняти ще й цивільних. Одна з них - вагітна дівчина, дружина офіцера-прикордонника, яку тримали в полоні і вимагали, щоб її чоловік, а він підполковник, приїхав і її обміняють. Також ми сьогодні забрали одного цивільного, якого підозрюють у роботі на наші спецслужби. Він знаходився більше двох місяців у полоні, піддавався тортурам, є сліди. І ще один також цивільний, був волонтером, допомагав на тій стороні пенсіонерам, літнім людям, привозив ліки. Його взяли в полон і також звинуватили в роботі на наші спецслужби", - розповів Будик.

Радник заступника міністра зазначив, що на початку операції з обміну вдалось звільнити трьох українських військових. Натомість бойовикам віддали шість "волонтерів", яких затримали кілька місяців тому в районі Широкиного.

"Вони зі зброєю в повній машині бронежилетів, касок і всього такого "гуманітарного" російського вантажу, опинилися в непотрібному місці. Було затримано шість осіб. От їх і віддали. З них - двоє росіян, які організували там цей вояж", - сказав Будик.

Увечері 6 серпня з полону бойовиків "ДНР" звільнили трьох військовослужбовців Збройних сил України. З полону повернулися бійці 80-й та 81-й бригад ЗСУ, а також 25-го батальйону "Київська Русь".


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.