Списки щастя з військкомату: «ухилянти» на передовій

Списки щастя з військкомату: «ухилянти» на передовій
«Мій син уже 4 місяці «віддає борг державі — мобілізували його. Зараз він на першій лінії оборони, у найтяжчому місці. А військкомат, виявляється, про це нічого не знає і через пресу мого Сергія розшукує!.. Наче злочинця», - розповідає мама одного з волинських бійців.

Про це пише Нововолинськ діловий.

У міських газетах тепер списки ухилянтів друкують. Тих, кого військкомат оголосив у розшук. То син із передової телефонував, обурювався: «Мамо, що вони роблять?» Хлопець із його роботи теж служить, хоча на «Кроноспані» більшість уникли мобілізації, — і він теж у списку.

— А звідки Сергій дізнався про ті списки, від вас?

— Йому товариш сказав, що Плужнік через усі газети розшукує… Змилуйтеся, що за знущання? Як так можна? Виходить, вони синових документів належно не оформили? Та ми на військкомат до суду подамо.

Мама військовослужбовця (так вона назвалася, коли телефоном домовлялися про зустріч) показала й газету, де був надрукований довжелезний перелік «ухилянтів». Прізвище, ім'я, по батькові. Ось на Д. Ось і він.

Батько солдата — інвалід 2-ї групи. Йому така «слава» — як ножем по серцю. Мама схвильована, сплакана. На передовій в них і син, і племінник. Переживають за обох. Там же таке перемир'я, що обстріли лише посилюються. Сергій каже, що аптечка — одна на всіх. А волонтери до них уже не доїжджають — лінія вогню.

Військовий комісар Нововолинська Олександр Плужнік підтвердив у розмові журналістам:

— Списки ухилянтів друкуємо і будемо друкувати, це й по інших містах та районах роблять, не тільки в Нововолинську. Так, трапляються помилки, була вже низка звернень, але нашої провини тут немає — винні ті, що друкують. Ми їм давали списки двічі: у квітні й оце тепер. То вони переплутали і подали застарілу інформацію.

За цей час чимало військовозобов'язаних прибуло у військкомат для уточнення облікових даних і проходження медкомісії. Помилку виправимо, тобто опублікуємо уточнені списки.

Військовий комісар запевнив журналістів, що подасть у газетах спростування відомостей щодо Сергія Д. та інших бійців, помилково віднесених до ухилянтів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
на "перевиховання"...
Відповісти
"ухилянт" - це як признак наявності здравого глузду у людини ))
Відповісти
Ніж кості всім мити...
повзіть у АТО служити(((
Бо тут усі ви "херої",
А там наші хлопці затуляють Україну собою !
Відповісти
Якщо сховатися за чиюсь спину-ознака"здорового глузду",то можна посп!вчувати так!й !стот!.Людиною назвати неможу.
Відповісти
чому поцтріоти і інтернеті сидять, а не в окопах гниють
Відповісти
Останні новини
Списки щастя з військкомату: «ухилянти» на передовій
10 серпень, 2015, 10:42