У Луцьку судитимуть банду автокрадіїв

У Луцьку судитимуть банду автокрадіїв
Банду злодіїв, учасники якої протягом 2010-1012 років займалися викраденням автотранспорту, крадіжками майна та шахрайством, притягнуть до відповідальності.

Про це повідомляє СЗГ УМВС у Волинській області.

У березні 2012 року було порушено кримінальну справу за фактами вчинення злочинів у складі організованої групи, крадіжок, шахрайства, знищення, підробки або заміни номерних вузлів та агрегатів транспортного засобу.

До складу групи входило шестеро чоловіків із Волинської та Львівської областей. На чолі злочинного угруповання був ковельчанин. Чоловік знайшов товаришів, які б допомагали йому. Серед них був фахівець, котрий вмів професійно перебивати (переварювати) номерні ідентифікаційні панелі транспортних засобів.

Відтак чітко розприділили ролі та функції і почали активно працювати: підшуковували на території України осіб, чиї транспортні засоби вийшли з ладу, купували документи на такі авто разом із номерними ідентифікаційними панелями. Обирали популярні марки машин, щоби після переварювання їх було без проблем продати. Троє займалися угонами «потрібних» машин, які згодом «переварювали» у спеціально обладнаному гаражному приміщенні.

Членами вищевказаної злочинної групи на території Волинської області було учинено 22 незаконних заволодінь автотранспортом. У результаті проведених обшуків вилучено 10 транспортних засобів, які були викрадені та реалізовані. Крім того, учасники групи займалися крадіжками чужого майна з гаражів, змінювали ідентифікаційні номери кузовів викрадених автомобілів, реалізовували їх і таким чином заволодівали шахрайським шляхом коштами громадян.

Усього в ході слідства встановлено та задокументовано 72 злочинів.

Злочинною діяльністю затриманих заподіяно збитків на загальну суму 1 млн 738 тисяч 767 гривень, добровільно відшкодовано 892 тисяч гривень. Окрім того, накладено арешт на майно на суму 1 мільйон 480 тисяч гривень.

Матеріали кримінальної справи передано до суду, де кожному учаснику ОЗГ визначать міру покарання за скоєні злочини.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.