Кривицький – на лаві підсудних

Кривицький – на лаві підсудних
Колишнього міського голову Луцька, екс-начальника обласного управління містобудування, архітектури та ЖКГ Антона Кривицького звинувачують у підробці документів та розтраті чужого майна у великих розмірах.

Про це йшлося 5 липня під час засідання в Луцькому міськрайонному суді, повідомляють Волинські новини.

У прокуратурі стверджують, що дії Кривицького завдали обласній казні збитків на 100 тисяч гривень.

Також на лаві підсудних опинилися колишній заступник начальника «комунального» управління Олександр Волійко, директор ТзОВ «Волиньгазбуд» Тамара Єрьоменко та керівник Локачинської ПМК Леонід Колб.

У матеріалах судового слідства йдеться, що підсудний в 2009 році, коли очолював управління містобудування, архітектури та ЖКГ, вступив у злочину змову з Єрьоменко та допоміг їй присвоїти майже 100 тисяч гривень з обласного бюджету. При цьому начебто він наказав Волійку підписати фіктивні «папери», які стали підставою для перерахунку грошей.

Також зазначено, що ці гроші виділяли на добудову газопроводу до села Колодеже Горохівського району. Однак, зі слів представниці прокуратури Ірини Ващук, шлях для блакитного палива завершили прокладати ще в 1997-му, тому Єрьоменко нібито домовилася з Колбом, аби той підготував фіктивні документи про добудову вже існуючого трубопроводу.

У 2009 році Кривицький буцімто дав усну вказівку Волійку підписати документи про завершення прокладання газопроводу.

Таким чином, на думку прокуратури, із розрахункового рахунку головного управління містобудування, архітектури та ЖКГ Волинської ОДА на рахунок приватного товариства незаконно потрапили кошти обсягом 98,3 тисячі гривень.

Кривицький же заявив, що не винен у інкримінованих йому злочинах. Те саме зробили й інші підсудні. Лише Волійко підтвердив, що підписував папери, але додав, що робив це без «злочинного умислу».

Усі звернулися до судді, аби їх допитували після завершення судового слідства. Суддя Андрій Сівчук вирішив перенести засідання на інший день, аби запросити свідків та дослідити матеріали справи.

Згодом Кривицький розповів журналістам, що трубопровід добудували в 90-х роках, але не могли запустити, бо власнику не заплатили за роботу, і той відмовлявся віддавати всі документи. У 2008-му, зі слів екс-мера, мешканці села Колодеже звернулися за допомогою до облдержадміністрації.

Як пояснив Кривицький, йому вдалося домовитися з тодішнім директором «Волиньгазбуду» Євгеном Єрьоменком про передачу документів.

«Оскільки був кінець року і грошей в бюджеті не було, то пообіцяли в 2009 році заплатити кошти», – розказав підсудний.

«Тобто вийшло, що ми проплату провели заднім числом. Таке часто роблять з документами», м зауважив він. Екс-мер переконаний, що звинувачення в його бік – безпідставні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Во дають!! А тепер , після таких заяв,тільки уявіть яка корупція процвітала і далі процвітає серед державних службовців та на виборних посадах у містах обласного підпорядкування Волині
Відповісти
"Тобто вийшло, що ми проплату провели заднім числом. Таке часто роблять з документами» і не тільки таке витроряв Кривицький з документами і не тільки, давно йому місце на лаві підсудних за те, що витворяв у Луцьку і не тільки, от тільки відмазують весь час.
Відповісти
А ви уявіть, що буде коли кривий завершить реконструкцію привокзальноі площі?
Відповісти
А ти, кривицький, заплатив ЬТРУК "ТОНІС-ТВ" хза рек5ламні послу4ги на виборах 1994 та 1998 років. Рекламна кампанія давно відгриміла, ти став мерпом, н6акрав з бюджету, а за рекламу забув заплатити. Мало того, спалив Жуковій квартиру, автомобіль, присилав своїх друзіфв - бандитів (на похоронах зятя скільки їх було), щоб Жуковій погрожували, ти навіть хотів позбавити її життя. На допиті ти підтвердив, що не заплатив за послуги Жуковій, тро чому ж не платиш. А за газопровід потрібно було з Влійком заплатити з бюджету і вкрасти ті 100 тис. грн. Кривицький має бути за гратами...
Відповісти