Литвин розповів, як познущалися з Ващук через мову

Литвин розповів, як познущалися з Ващук через мову
Голова Верховної Ради України Володимир Литвин розповів, що після того, як парламент прийняв скандальний закон про мови, до нього телефонувала народний депутат Катерина Ващук (на фото), плакала і казала, що вночі невідомі обмалювали ворота її будинку.

Про це йдеться у матеріалі «Мова і Литвин – взаємні заручники» на Українській правді.

«Як Литвин розповів опозиціонерам, його запевнили, що у вівторок не буде голосування за мовний закон. Після чого викликали на гуманітарну раду, де він пробув до 20 години вечора. І лише після голосування йому запискою повідомили, що парламент ухвалив закон», – пише автор матеріалу Сергій Лещенко.

«За словами Литвина, це був удар не лише по ньому, але й по тих соратниках, які балотуються у мажоритарних округах на Західній Україні. Зокрема, розповів спікер, йому дзвонила вся в сльозах депутатка Катерина Ващук, яка штурмуватиме новий парламент за Горохівським округом Волинської області. За словами Литвина, Ващук розповіла, що вночі невідомі обмалювали ворота її будинку», – йдеться у матеріалі Лещенка.

Хоча сама Катерина Ващук виданню ВолиньPost заперечила факт розмалювання воріт її будинку. Ващук зазначила, що мала на увазі афіші, розвішані по парканах зі звинуваченнями у зраді.

Нагадаємо, одна з політичних сил справді розвішувала листівки з фотографіями п'яти волинських нардепів, голоси яких були віддані за закон про мови, – Катерини Ващук, Григорія Смітюха, Адама Мартинюка, Анатолія Горбатюка і Ігоря Палиці. «Вони зрадили Україну! Вони продали українську мову!!!» – було написано на листіках.

Нагадаємо, що після прийняття ВРУ мовного закону Катерина Ващук заявила, що не брала участі у голосуванні за законопроект «Про засади державної мовної політики», попри те, що її картка проголосувала.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
голосувала-зрадниця!!!
Відповісти
Останні новини
Литвин розповів, як познущалися з Ващук через мову
07 липень, 2012, 09:47