ОБСЄ повідомляє, все частіше використовують реактивні системи "Град". ВІДЕО

 ОБСЄ повідомляє, все частіше використовують реактивні системи "Град". ВІДЕО
Рекордна щільність вогню спостерігалася минулої доби в зоні АТО. Від часу мінських угод противник вперше влаштував понад півтори сотні обстрілів.

Повідомляє ТСН.

Внаслідок цього, за офіційними даними, у зоні АТО загинули двоє українських військових. Ще 10 поранені. Бойовики активні вздовж усієї лінії фронту, і все частіше використовують реактивні системи "Град". У Дзержинську такі снаряди зруйнували чотири житлові будинки. Поміж мирних жителів є поранені.

Ракети падали неподалік Пісків та Опитного, а також у районі Талаківки на маріупольському напрямку. На південь бойовики стягнули важку техніку – танки, ствольну та реактивну артилерії. У штабі АТО вважають, що таким чином ворог реагує на поразку у бою під Старогнатівкою.

Наглядова місія ОБСЄ дедалі частіше фіксує руйнування житлових будинків та загибель цивільних людей. І повідомляє про інтенсивне застосування забороненої зброї обома сторонами конфлікту.

"Ми доповідали про застосування з обох сторін важкого озброєння калібром 122 та 152 міліметри. Приміром, у середу ми виявили, що раніше відведені силами АТО 11 гаубиць та 8 реактивних систем залпового вогню "Град" не були на майданчику. Шість самохідних артилерійських установок "ДНР" теж не було в раніше заявленому місці", - розповів заступник голови спеціальної моніторингової місії Александр Хуґ.

Як уже повідомлялося, у штабі АТО повідомили про рекордну кількість вогневих атак бойовиків. Ворог збільшив кількість обстрілів позицій сил АТО із застосуванням практично усіх видів озброєння.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: АТО, ОБСЄ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.