Волинським розвідникам передали 10 комплектів сучасної військової форми. ФОТО

Волинським розвідникам передали 10 комплектів сучасної військової форми. ФОТО
У Луцьку депутати міської ради від фракції «Батьківщина» разом із волонтерами передали 10 комплектів військової форми для бійців розвідувальної роти 14 окремої механізованої бригади.

Комплекти військової форми передали одному із бійців розвідроти 14 серпня.

Форма натівського зразка була пошита точно по розмірам волинських бійців, які невдовзі її отримають. Ініціаторами передати форму волинським військовим були депутати міськради від фракції «Батьківщина» Сергій Григоренко та Валерій Бондарук, спільно із волонтеркою та вдовою бійця Сергія Шостака Майєю Шостак, і колишнім бійцем АТО Максимом Балабашом.

Депутати з фракції «Батьківщина» давно співпрацюють із луцькими волонтерами та усіляко намагаються допомагати українським військовим. Так і цього разу до представників фракції «Батьківщина» звернувся волонтер та журналіст Мирослав Ватащук, який попросив депутатів допомогти із фінансуванням на пошиття військової форми натівського зразка.

«Розвідка – це «очі» нашої армії. Хлопці завжди знаходяться найближче до ворога і перебувають у нелегких умовах. Наше завдання забезпечити їх усім можливим. Ми не в змозі придбати дороговартісні тепловізори, але форма, одяг та продукти нам під силу. Нашим пріорітетом є допомога саме луцькій громаді та родинам наших героїв», - мовив Григоренко.

Вартість одного комплекту військової форми становить 1300 гривень, тому загальна вартість витрачених коштів складає 13 тисяч гривень. Було прийнято рішення передати саме форму тому, що волинські військові найбільше потребують штанів. Ті зразки, які видає держава дуже швидко зношуються і є не зовсім практичними для польових умов. Тому найближчим часом у планах депутатів від фракції «Батьківщина» закупити близько 100 пар камуфльованих штанів.

Волонтер Мирослав Ватащук зазначив, що нова пошита форма для розвідників є тактичною та дуже міцною. Форма є універсальною, а колір камуфляжу підходить для того, аби бійці були майже невидимі у зоні лісостепів. Тканина просякнута спеціальним розчином, який забезпечує формі термостійкість, а тому перші 5 секунд не відбувається прямого контакту тіла бійця з вогнем.

«Форму шили на одній із текстильних фірм Волині, вона ж і закуповувала тканину. Для бійців є актуальним повний форменний військовий одяг. Адже ті комплекти, які видає держава зношують швидко», - розповів волонтер.

Розвідник 14-ої бригади Андрій зазначив, що його рота вже не вперше отримує допомогу від благодійників і запевнив, що та форма, яку передали волонтери раніше, волинські бійці носять до цього часу, вона якісна та практична.

«Серед усіх аналогів, які носять в армії ця форма є найкращою. Вона майже не зношується і зручна при будь-яких погодних умовах. Нам ще в квітні передали декілька комплектів цієї форми і наші бійці до цього часу її носять і все ніяк не можуть зносити. На ній навіть не помітно жодних слідів зношеності чи потертостей. Але ту форму, яку видає держава ми називаємо «аватарками». Тому, що така форма зношується за два – три місяці і це при умові, якщо ти її носиш дуже бережно», - резюмував розвідник.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку буде великий бокс
14 серпень, 2015, 18:25
Волинським розвідникам передали 10 комплектів сучасної військової форми. ФОТО
14 серпень, 2015, 18:04