У Кіровограді, на території школи, хочуть облаштувати дім для безхатченків

У Кіровограді, на території школи, хочуть облаштувати дім для безхатченків
Вся школа у Кіровограді вийшла на протест проти будівництва на території школи притулку для бездомних.

Повідомляє tsn.ua.

У Кіровограді всією школою збунтувалися проти наміру міської влади влаштувати на території навчального закладу дім для безпритульних. Влада аргументує: Кіровоград – єдиний обласний центр, де такого притулку немає і через це там щозими замерзають до півсотні безхатьків. Облаштувати для них прихисток не можуть уже кілька років, бо скрізь наражаються на протести.

Із саморобними плакатами батьківський комітет двадцять дев'ятої школи пікетує міськраду. У чиновників вимагають скасувати рішення про передачу частини шкільних приміщень під притулок для безхатьків.

Протестувальники твердять: притулок мають відкрити лише за кілька метрів від входу до школи. Це суперечить усім санітарним нормам. До того через побудову огорожі навколо закладу діти позбудуться спортивного майданчика та частини стадіону.

Як завадити появі тут притулку для безхатьків, щотижня міркують на загальних батьківських зборах. Попри канікули, на них приходить до сотні людей.

"Ці люди можуть бути соціально небезпечні. Вони можуть бути наркоманами і алкоголіками", - каже вихователька.

"Я вважаю, що такі реабілітаційні центри потрібні в Кіровограді, обов'язково. Але як житель мікрорайону, я вважаю, що на даний момент поселення саме тут цього центру - не доречне", - додає жителька району.

Ці аргументи вже 5 років перешкоджають відкрити притулок для волоцюг, кажуть у мерії. Усі спроби відкрити такий центр в інших приміщеннях і районах були невдалими саме через спротив жителів. Більше вільних приміщень комунальної власності в обласному центрі не залишилося.

"Я не розумію таку жорстокість до людей. На жаль, у нас зараз відбуваються такі події. Але як кажуть, від тюрми і від суми не зарікайся. Кожен може бути на місці нашого клієнта", -твердить директор соціального департаменту Олег Краснокутський.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Кіровограді, на території школи, хочуть облаштувати дім для безхатченків
16 серпень, 2015, 09:31