Із білоруською загрозою для Світязя мають розібратися вчені, а не політики, – дипломат

Із білоруською загрозою для Світязя  мають розібратися вчені, а не політики, – дипломат
У Брестській і Гродненській областях Білорусі на постійному проживанні – п’ять тисяч українців з українським громадянством.

Про це розповів 6 липня Генеральний консул України у Бресті Олег Мисик під час зустрічі з делегацією волинських журналістів, які побували у Бресті в рамках роботи проекту «Школа сучасної журналістики».

За два місяці, які консул Олег Мисик перебуває на цій посаді, нових зрушень у економічному плані дипломат не відчув.

«Гарні слова здебільшого залишаються гарними словами. Конкретних втілень на рівні міждержавної комісії в економічному прориві я за два місяці не побачив», – зізнався він представникам ЗМІ.

Серед найбільших проблем у стосунках білоруської сторони і української, зокрема і волинської, – робота Хотиславського кар’єру, де видобувають пісок і крейду.

Українські вчені вважають, що це загрожує екосистемі українського Полісся, білоруські ж науковці натомість стверджують протилежне.

«Поки вчені не знайдуть спільної думки, доти питання не вирішиться. Тут повинна бути думка вчених. Політика тут не повинна грати ролі. А я не чув про спільне засідання вчених наших і білоруських. Коли вони знайдуть спільну мову, тоді можуть сказати свою думку і міжнародні експерти», – впевнений консул.

Також дипломат повідомив: за останнім переписом населення у його консульському окрузі (а це Брестська і Гродненська області) мешкає 72 тисячі корінних українців. З них 5 тисяч – на постійному місці проживання, тобто з українським громадянством.

У планах консула – змінити приміщення, у якому нині розташовується дипломатична структура.

«Україна повинна мати свою власність за кордоном, не платити велику суму оренди. А це приміщення обходиться нам у понад 2 тисячі доларів щомісяця», – розповів Олег Мисик.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Брест, ЗМІ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Народ, скільки вже можна посилати у відрядження цих старих пердунів?! Невже у волинській журналістиці немає молодих людей?!??!?!?!
Відповісти
Киці. Мало того, що тут старі пердуни, тут ті, хто представляє державну пресу. Якщо за кордоном нагадати про такі "ЗМІ", то іноземці прикладають до виска палець. А пердун Якименко завжди після першого келишка хвалиться молодим журналістам, як він працював в "Правде Украины", найганебнішій газеті часів розвинутого комунізму, органі ЦК Компартії України. Співець "високих надоїв" і "рекордних урожаїв".
Відповісти
Останні новини
Із білоруською загрозою для Світязя мають розібратися вчені, а не політики, – дипломат
07 липень, 2012, 17:44
Гість обікрав господаря
07 липень, 2012, 16:34