24 серпня Порошенко, Меркель та Олланд говоритимуть про ситуацію на Донбасі

24 серпня Порошенко, Меркель та Олланд говоритимуть про ситуацію на Донбасі
У понеділок, 24 серпня, у Берліні відбудеться тристороння зустріч Президента України Петра Порошенка, Федерального канцлера Німеччини Ангели Меркель та Президента Франції Франсуа Олланда.

Серед питань, які планується обговорити, – ситуація на Донбасі та стан виконання Мінських домовленостей, інформує прес-служба Президента України.

Також питання реалізації Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом та запровадження безвізового режиму, забезпечення енергетичної безпеки та впровадження реформ в Україні.

За словами Заступника Глави Адміністрації Президента України Костянтина Єлісєєва, проведення за ініціативи Президента України українсько-німецько-французького саміту та майбутні зустрічі Петра Порошенка у Брюсселі з керівництвом ЄС є свідченням спільного глибокого занепокоєння погіршенням безпекової ситуації в регіоні внаслідок російської агресії проти України.

«На тлі активних та цілеспрямованих кроків, що здійснює Україна з метою виконання Мінських домовленостей у всіх вимірах – політичному, безпековому, гуманітарному та соціально-економічному, спостерігаються свідомі спроби російської сторони торпедувати мирний процес», – зазначив К.Єлісєєв.

Президент України має намір поінформувати своїх колег про ситуацію в регіоні та представити пропозиції з метою недопущення негативного сценарію розвитку подій на Донбасі.

Окрему увагу буде приділено посиленню політики ЄС щодо невизнання анексії Криму.

Глава держави відвідає Німеччину одразу після участі в урочистостях з нагоди 24-ї річниці Незалежності України.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
24 серпня Порошенко, Меркель та Олланд говоритимуть про ситуацію на Донбасі
19 серпень, 2015, 16:34