Президент України залишив без нагород героя-танкіста та його бригаду

Президент України залишив без нагород героя-танкіста та його бригаду
Усупереч оптимістичним прогнозам, герой-танкіст зі Старовижівщини Микола Тишик із нагоди Дня незалежності так і не отримав давно обіцяної державної нагороди!

Про це повідомляє "Волинська газета".

Волиняни очікували гідного відзначення на державному рівні подвигу
одразу двох танкових екіпажів під командуванням Миколи Тишика (у складі першого вони знищили кілька ворожих танків, а одну броньовану машину Т-72 захопили як трофей, а з другим Микола Тишик вивів колону українського війська з котла під Дебальцевим).

Як і про те, з яким завзяттям чиновники місцевого та загальнонаціонального рівня футболять нагородні документи з однієї інстанції в іншу, і як, нарешті, в обласному військкоматі вирішили підняти армійські архіви і, отримавши письмові докази героїзму танкістів, уже з власної ініціативи написати клопотання до Верховного головнокомандувача…

Проте наприкінці минулого тижня мама Миколи Тишика повідомила ніби як радісну новину: на неділю, 23 серпня, її геройського сина викликають у столицю, щоб вручити нагороду!

Щоправда, сам Микола Тишик доволі скептично оцінив таку перспективу, адже, виявляється, телефонував з цього приводу до одного з волинських депутатів громадянин у статусі… волонтера. Тому демобілізований командир танку зауважив: якщо власним коштом їхати за 400 км по нагрудний знак для учасників АТО, то краще залишитися вдома…

Недобрі передчуття (з усіх фото мами Миколи Тишика у статті про можливе нагородження її сина ми випадково вибрали зображення, де є гарбузи) справдилися: уважно вичитавши Указ Президента України Петра Порошенка №490/2015 «Про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня незалежності України» від 23 серпня ц. р., серед тих, кого нагороджено орденами, медалями та відзначено почесними званнями «за особистий внесок у зміцнення обороноздатності Української держави, мужність, самовідданість і високий професіоналізм, виявлені під час бойових дій та при виконанні службових обов'язків» ні Миколи Тишика, ні будь-кого іншого зі складу героїчних екіпажів 51-ої Володимир-Волинської ОМБР (перейменовано на 14-ту ОМБР) немає.

Відтак, боротьба за справедливість буде продовжуватися. Тим паче, що одна з провладних партій уже запропонувала Миколі Тишику балотуватися в облраду по одному з Луцьких округів, шансів на перемогу в нього немало, а з депутатським мандатом навіть залізобетонний мур чиновницької байдужості пробивати набагато легше.

Дивно тільки, чому її чисельна фракція в нинішній облраді досі не проголосувала за звернення до глави держави з приводу гідного вшанування не лише Миколи Тишика, але й інших чотирьох солдатів із його танкових екіпажів?

Роман УСТИМЧУК

На фото автора: емблема 51-ої бригади, в складі якої Микола Тишик здійснив перший подвиг на фронті.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А в нас нагороди отримують як в лохотроні - попаде чи пролетить. Нехай Тишик не переживає,в очах людей він герой і без нагород.
Відповісти
Останні новини
Президент України залишив без нагород героя-танкіста та його бригаду
25 серпень, 2015, 08:38