На Волині пройшли змагання вальників лісу. ФОТО

На Волині пройшли змагання вальників лісу. ФОТО
Волинське обласне управління лісового та мисливського господарства спільно з обласною організацією Профспілки працівників галузі та Товариством лісівників Волині провело 18-ті обласні змагання вальників лісу.

Змагання відбувалися на території Новорудського лісництва державного підприємства “Городоцьке лісове господарство”.

Аби здобути звання кращих із кращих 20 учасникам змагань потрібно було показати свої професійні навички в нелегких завданнях, які, власне, й стали основними номінаціями конкурсу: звалювання дерева, обрізання гілок, підготовка бензопили до роботи, точне розкряжування дерева та розкряжування комбінованим різом.

Судді оцінювали точність виконання усіх етапів конкурсних завдань та швидкість їх проходження. Одночасно головна увага під час змагань зверталася на неухильне дотримання правил техніки безпеки, адже, як засвідчує життя, професія вальника лісу входить у список найнебезпечніших у світі.

Звання кращого фахівця своєї справи та відповідно перше місце заслужено виборов вальник Городоцького держлісгоспу Віталій Крисик. Переможцеві нинішніх змагань вручено почесну грамоту облуправління та премію в розмірі 10 тисяч гривень.

Друге місце в обласному конкурсі посів вальник ДП “Шацьке учбово-досвідне лісове господарство” Андрій Дударчук. Третє — вальник Цуманського лісового господарства Іван Мацюк. За зайняті друге та третє місця — також почесні грамоти і грошові винагороди.

Наступний етап – Всеукраїнські змагання.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Колись ті валянки, як ви кажете, називались лісрубами, хоч ліс валили й тоді. Тепер щось змінилося?
Відповісти