На Волині викрили таксиста-сутенера

На Волині викрили таксиста-сутенера
На Волині борються із злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми.

У рамках оперативно-профілактичних заходів під умовною назвою «Нічне місто» співробітники відділу боротьби зі злочинами, пов'язаним з торгівлею людьми, УМВС України у Волинській області відкрили 9 кримінальних проваджень та склали 13 адміністративних протоколів, повідомляє прес-служба волинської міліції.

Оперативно-профілактичні заходи були проведені аби виявити злочинні групи та осіб, причетних до створення або утримання місць розпусти, звідництва, сутенерства, а також ввезення, виготовлення і розповсюдження порнографічної продукції. Операція тривала від 27 липня по 14 серпня 2015 року.

– За час проведення відпрацювання розпочато 9 кримінальних проваджень. З них 3 – за ч.2, ч.3 ст.303 (Сутенерство або втягнення особи в заняття проституцією), 2 – за ч.2 ст.302 (Створення або утримання місць розпусти і звідництво) Кримінального кодексу України. По два кримінальні провадження розпочато за ч.2, ч.3 ст.301 (Ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів) та ч.1, ч.2 ст.300 (Ввезення, виготовлення або розповсюдження творів, що пропагують культ насильства і жорстокості, расову, національну чи релігійну нетерпимість та дискримінацію) Кримінального кодексу України, – розповів начальник ВБЗПТЛ УМВС України у Волинській області полковник міліції Олександр Мельничук.

За вчинення двох кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.302 Кримінального кодексу України, оголошено про підозру одній особі.

– Таксист-звідник, 47-річний лучанин, доставляв автомобілем жінок легкої поведінки до «клієнтів» для надання сексуальних утіх за гроші. Повію та замовника лучанин відвозив у готель. Вартість таких послуг складала 500 гривень. Від загального «прибутку», чоловік отримував свою частку – 100 гривень, – розповів Олександр Мельничук. – Загалом, відносно чоловіка правоохоронці задокументували два таких факти, тож тепер йому загрожує обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Окрім того, в рамках проведеної операції правоохоронці склали 13 адміністративних протоколів за вчинення правопорушень, передбачених ч.1, ч.2 ст. 181-1 КУпАП (Заняття проституцією).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
і нафіга таке робити?
Відповісти
Олежка Харченко знову за своє!
Відповісти
І до кого мені тепер дзвонити?
Відповісти