Заповідник Волині відвідав швейцарський вчений. ФОТО

Заповідник Волині відвідав швейцарський вчений. ФОТО
З усіх куточків нашої країни їдуть до Черемського природного заповідника, аби зустрітись із красою Волинського Полісся. Тут діє екологічна стежка. Про це інформує прес-служба Волинського лісництва.

На маршруті встановлені інформаційні стенди та аншлаги. Цього року за сприяння Луцького центру туризму, спорту та краєзнавства його відвідали учні луцьких шкіл. Завдяки туристичній програмі «Україна унікальна» у заповіднику побували мешканці м. Києва та Київської області.

Нещодавно в заповідник приїздив біолог й іхтіолог з Швейцарії (м. Берн) Артур Кірхгофер. Вченого цікавило водно-болотне угіддя, його походження, процеси, що відбуваються, зокрема, торфоутворення. Швейцарець також зауважив, що водно-болотні угіддя – найкращі природні резервуари для збереження води, так необхідної для життя всього живого на Землі.

Нагадаємо, що Черéмський приро́дний запові́дник — природоохоронна територія у північній частині Маневицького району Волинської області. Заповідник створено з метою збереження типових та унікальних природних комплексів Українського Полісся. Загальна площа заповідника становить 2975,7 га.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Шкода що до цього резервуару руки не дійшли, і там була б Сахара)))
Відповісти