Україна, США і Франція проінспектують небо над Росією

Україна, США і Франція проінспектують небо над Росією
Спільна місія України, США і Франції в рамках міжнародного Договору з відкритого неба з 31 серпня по 4 вересня виконає спостережний політ над Росією французькою літаку С-130Н.

Про це повідомляють РІА Новини.

«У період з 31 серпня по 4 вересня в рамках реалізації міжнародного Договору з відкритого неба спільна місія Франції, США та України виконає спостережний політ над територією Російської Федерації на французькому літаку спостереження С-130Н», – заявив начальник російського національного Центру по зменшенню ядерної небезпеки Сергій Рижков.

За його словами, в ході виконання польоту за узгодженим маршрутом російські фахівці на борту літака спостереження контролюватимуть суворе дотримання узгоджених параметрів польоту і застосування передбаченої договором апаратури спостереження.

«Літак спостереження С-130Н відноситься до типу літаків, не оснащених яким-небудь озброєнням. Літак і встановлена ​​на ньому апаратура спостереження (аерофотоапарати) пройшли міжнародний огляд, в якому взяли участь і російські фахівці, що виключає використання технічних засобів, не передбачених договором відкритого неба», – додав Рижков.

Договір з відкритого неба був підписаний в 1992 році і став одним із заходів щодо зміцнення довіри в Європі після «холодної війни». Він діє з 2002 року і дозволяє країнам-учасницям відкрито збирати інформацію про збройні сили та заходах один одного. У договір входять більшість країн НАТО, Росія, Білорусі, Україна, Грузія, Боснія і Герцеговина та нейтральні Швеція та Фінляндія. Як правило, польоти Росії та країн НАТО проводяться на взаємній основі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.