Справжні волонтери не збирають гроші у транспорті

Справжні волонтери не збирають гроші у транспорті
Волонтери закликають українців не кидати гроші в скриньки в транспорті представникам сумнівних благодійних фондів.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав львівський волонтер Андрій Мальків.

"Люди, я вже змучився повторювати і просити - НЕ КИДАЙТЕ ГРОШІ у скриньки шарлатанам на вулицях і особливо в маршрутках... Ми вже задовбались їх виловлювати... На днях стояло одне чудо з самого ранку в Пустомитах і люди сиплять йому на якусь бідну дівчинку, немов на тацю в церкві... Я підійшов до нього, представився, показав волонтерське посвідчення, запитав про його документи. В пацана в мить стався приступ епілепсії, він впав на землю і зайшовся харчати і пускати слюну, його разом зі скринькою забрала швидка... Більше я його не бачив... Та й приступ напевне був акторським... Не знаю, я не лікар...", - пише волонтер.

Скриньки піших волонтерів мають великий ряд вимог, дотримання яких досить вартісне і тому ніхто з них не дотримується і половини цих вимог... Вони мають бути опечатаними з чотирьох сторін, у збирача має бути вся необхідна інформація, включаючи нотаріальне доручення на збір коштів від певного фонду чи волонтерської організації, копії документів, що засвідчують його особу, всі довідки і контактна інформація щодо особи, на яку проводиться збір коштів, а також бейдж волонтера і візитка з адресою сайту, де можна подивитись онлайн-підрахунки їхніх збірок і всі прихідні-вихідні операції обороту цих коштів.

"Повірте, ваша гривня чи навіть п'ять гривень, не підніме вам надовго самооцінку і не заспокоїть вашу душу, а лише збагатить певного бездушного псевдоволонтера і приведе до подальшої пошесті цього бізнесу на людських долях! Виловлюйте їх самі, робіть зауваження людям, які кидають їм гроші, давайте вб'ємо цей спосіб заробляння грошей як професію - адже на місце таких волонтерів вже є конкурс і для них придумали вже спеціальні тренінги... Їх вчать професійно нас обдурювати!

Пам'ятайте - СПРАВЖНІЙ ВОЛОНТЕР не збирає кошти в маршрутці!
Допомагаймо думаючи! Будьмо відповідальними!",- зазначається у повідомленні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Справжні волонтери не збирають гроші у транспорті
01 вересень, 2015, 16:24