Директор фірми-банкрута розтратив 2 мільйони

Директор фірми-банкрута розтратив 2 мільйони
Прокуратура області порушила кримінальну справу щодо директора однієї із луцьких фірм за розтрату 2 мільйонів державного кредиту.

Про це повідомляють у прокуратурі Волинської області.

Установлено, що 1998 року це товариство уклало договір із Волинським регіональним відділенням Державного інноваційного фонду України та отримало цільову безвідсоткову позику в розмірі 2,1 млн. грн. для реалізації інноваційного проекту – виготовлення сучасних теплоізоляційних матеріалів з пінопластовим наповнювачем. Позику необхідно було повернути у 2004 році.

Аби не повертати позичених коштів, директор та співзасновник товариства ініціював безпідставні звернення до суду задля припинення зобов’язань перед Українською державною інноваційною компанією (правонаступницею Державного інноваційного фонду України).

Щоб не допустити стягнення коштів кредиторами, він укладав та виконував завідомо невигідні угоди. Фактично за безцінь реалізовуючи належні товариству активи, керівник безпідставно виводив кошти з рахунків підприємства на виконання вигаданих та штучно створених зобов’язань. Такі дії призвели до стійкої фінансової неспроможності підприємства. У 2007 році воно було визнано банкрутом та ліквідовано.

24 липня 2008 року прокуратура області порушила кримінальну справу за фактом безпідставного неповернення безвідсоткової позики. Наразі ж кримінальну справу порушено щодо конкретної особи.

Діями директора товариства державі в особі Української державної інноваційної компанії завдано збитків на суму понад 2 мільйони гривень.

Триває досудове слідство.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Директор фірми-банкрута розтратив 2 мільйони
10 липень, 2012, 17:50