Волинянин зі шпагою переміг у Кубку світу

Волинянин зі шпагою переміг у Кубку світу
Волинський фехтувальник Олексій Сундієв здобув перемогу у Кубку світу з фехтування на візках серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарата.

Про це інформує Волинська ОДТРК з посиланням на Центр інвалідного спорту Волині.

Змагання відбулися у Варшаві.

Заслужений майстер спорту України Олексій Сундієв виборов золоту нагороду в змаганнях з рапірою, а також був другим зі шпагою.

Довідка

Олексій Сундієв – член збірної команди України з фехтування на візках, заслужений майстер спорту України, дворазовий срібний призер чемпіонату Європи 2005, срібний та бронзовий призер чемпіонату Європи 2006, 2007 років, чемпіонату Європи 2009, 2011 років, срібний та бронзовий призер чемпіонату світу 2006, дворазовий срібний призер чемпіонату світу 2010, бронзовий призер чемпіонату світу 2011, багаторазовий переможець та призер етапів Кубка світу.

У 1996 році він, будучи спортсменом-розрядником із плавання і легкої атлетики, студентом на той час Луцького індустріального інституту, разом зі своїми однокурсниками після чергового екзамену поїхав відпочити на озеро в село Гаразджу. Там він стрибнув з берега у воду і пошкодив шийний відділ хребта.

Після цього йому відмовили частково руки й повністю ноги.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: спорт
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.