У Росії хочуть перенести кордон з Україною

У Росії хочуть перенести кордон з Україною
Компанія «Російські залізниці» запропонувала перенести російсько-український кордон, щоб зберегти контроль над ділянкою залізничної гілки завдовжки близько 30 кілометрів.

Про це пише Дзеркало тижня.

Компанія розробила проект міжурядової угоди, за сприяння залізничної монополії йдуть переговори між РФ і Україною.
Мова йде про ділянку на кордоні Ростовської (Росія) і Луганської (Україна) областей. Цю гілку експлуатують Південно-Східна і Північно-Кавказька залізниця.

Ділянку у 30 кілометрів залізниці кілька разів перетинає російсько-український кордон. Російська залізниця контролює станцію Зоринівка, яка знаходиться на території України, але посадка пасажирів на ній не відбувається через відсутність пункту прикордонного контролю.

РЗ неофіційно орендує Зоринівку і залізничні колії у місцевої сільської ради. При цьому майно станції та шляху не числиться на балансі жодної компанії або державного органу.

За даними джерел видання, РЗ також планували побудувати гілку в обхід України, але поки зупинилися на варіанті домовитися про перегляд кордону.

Росія і Україна підписали договір про кордон у 2003 році. Угода про демаркацію кордонів набула чинності в 2010 році, але робота в цьому напрямку ще ведеться. Документ передбачає створення спільної україно-російської демаркаційної комісії та проведення демаркації кордону.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Тобто москалі хочуть відкусити частину української території. А взамін що? Ведмежий кут, де люди не живуть і "братские чувства"? ПНХ!
Відповісти
Останні новини
У Росії хочуть перенести кордон з Україною
11 липень, 2012, 12:08