Комуністу Мартинюку пророкують крісло спікера

Комуністу Мартинюку пророкують крісло спікера
Експерти вважають, що Партія регіонів намагатиметься посадити в крісло голови Верховної Ради нинішнього першого заступника спікера, комуніста Адама Мартинюка.

Таку думку озвучив провідний експерт політико-правових програм Центру імені Разумкова Костянтин Дикань, пише Тиждень.

«Думаю, у Партії регіонів намагатимуться головою Верховної Ради поставити Мартинюка», – сказав експерт.

На його думку, це єдиний реальний варіант розвитку подій, оскільки кандидата від ПР не підтримає більшість.

«Хто за «регіонала» проголосує? Це питання. Якби у них (у ПР, – ред.) було 226 голосів – колізії б не було. Яка в цьому випадку може бути комбінація? Тільки Партія регіонів і КПУ. Іншої комбінації я не бачу», – заявив Дикань.

На його думку, теоретично більшість може спробувати посадити в крісло спікера когось з «тушок», однак навряд чи на це підуть.

«Дорого, звичайно, але можна. За основу береться Партія регіонів і докуповуються окремі народні депутати. Якщо грошей не шкода, то чому б ні? Але, в принципі, це маловірогідна ситуація, дорого заради примарної справи», – додав він.

Нагадаємо, після ухвалення 3 липня скандального «мовного» закону, наступного дня голова ВР Володимир Литвин і його заступник Микола Томенко подали у відставку. Якщо Литвин не відкличе свою заяву, за тиждень парламент матиме право обрати нового голову Верховної Ради.

За інформацією ЗМІ, найбільші шанси очолити Раду має Іван Плющ. Натомість, на думку політолога Тараса Березовця, найімовірнішими кандидатами на посаду спікера парламенту є глава фракції Партії регіонів Олександр Єфремов та нинішній віце-спікер, комуніст Адам Мартинюк.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Комуністу Мартинюку пророкують крісло спікера
11 липень, 2012, 14:17