Голова облради пояснив, чого депутати не прийшли на «мовну» сесію

Голова облради пояснив, чого депутати не прийшли на «мовну» сесію
Голова Волинської обласної ради Володимир Войтович вважає, що депутати з об’єктивних причин не прийшли на позачергову сесію, яка мала відбутися у вівторок, 10 липня.

Про це він розповів у розмові з кореспондентом Волинського телебачення, повідомляють в облраді.

Нагадаємо, у вівторок через відсутність кворуму не відбулася позачергова сесія Волинської обласної ради, на якій мали розглядати звернення щодо прийняття Верховною Радою мовного закону.

Голова обласної ради висловив думку, що липень-серпень це ті місяці, коли депутати здебільшого перебувають у відпустках, відрядженнях чи на лікуванні.

«На позачерговій сесії були присутні представники від усіх фракцій, які представлені в облраді – інші ж не з’явилися з об’єктивних причин», - підкреслив Войтович.

«Виконавчий апарат ради робив усе можливе для того щоб сесія відбулася. Телефоном запрошували усіх без винятку депутатів - лише троє не відповіли на дзвінок, однак саме ці депутати були присутніми на позачерговій сесії», - запевнив Войтович.

Він нагадав, що схожа ситуація була і у минулому році, коли не відбулася серпнева сесія Волинської обласної ради, та наголосив, що зібрати кворум у літній період вкрай важко.

Окрім того Володимир Войтович нагадав, що на минулій сесії депутати обласної ради уже виказали свою позицію прийнявши два рішення стосовно мовної політики, а зокрема :

Володимир Войтович наголосив, що депутати були одностайними у тому, що в Україні має бути єдина державна мова – українська. І в наших зверненнях чітко заявлена позиція щоб Верховна Рада не допустила прийняття Законопроекту «Про засади державної мовної політики» і щоб Президент скористався правом вето.

«Не було представника жодної фракції обласної ради, який би проголосував проти. У Києві та в областях нашу позицію знають, то чи був сенс збирати позачергову сесію?.. Але для мене, як для голови ради є законом те, що відповідає регламенту - було зібрано 30 підписів депутатів і я мав усі підстави підписати розпорядження про скликання позачергової сесії», - сказав Войтович.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Голова облради пояснив, чого депутати не прийшли на «мовну» сесію
11 липень, 2012, 15:50
Потоп в Одесі. ФОТО
11 липень, 2012, 15:40