Скільки коштуватиме «крісло» мера у Луцьку? ДОКУМЕНТ

Скільки коштуватиме «крісло» мера у Луцьку? ДОКУМЕНТ
Центральна виборча комісія своєю постановою ЦВК №170 від 10 серпня 2015 року встановила розмір грошової застави для кандидатів на посаду міського голови та для виборчого списку кандидатів до місцевих і обласних рад.

Зокрема, ЦВК визначила, що найбільшу суму мають платити кандидати на крісло мера Луцька – 7 тисяч 647 гривень, а ось Ковеля – дві тисячі 490 гривень, - інформує ПроКовель.

А що стосується виборів до обласної, міської, районної рад, то тут найбільше грошей доведеться заплатити кандидатам виборчому списку, які балотуватимуться до Волинської обласної ради – 37 тисяч 664 гривень. Щоб потрапити до Ковельської міської ради тим, хто захоче бути «слугами народу» доведеться викласти дві тисячі 490 гривень, а до Ковельської районної ради - тисячу 537 гривень.

Нагадаємо, що згідно із законом «Про місцеві вибори» грошова застава вноситься на спеціальний рахунок територіальної виборчої комісії місцевою організацією партії, яка висунула виборчий список кандидатів у депутати в багатомандатному виборчому окрузі, кандидата на посаду міського голови, а також особою, яка висувається кандидатом на посаду міського голови шляхом самовисування. Грошова застава є пропорційною до кількості виборців відповідних області, району, міста та визначається:

- для кандидата на посаду міського голови - з розрахунку 4 розміри місячної мінімальної заробітної плати на кожні 100 тисяч виборців відповідного одномандатного виборчого округу;

- для виборчого списку кандидатів у депутати обласної, районної чи міської, висунутого у багатомандатному виборчому окрузі, - з розрахунку 4 розміри місячної мінімальної заробітної плати на кожні 100 тисяч виборців відповідного багатомандатного виборчого округу.

Грошова застава повертається відповідному суб’єкту внесення у випадку, якщо відмовлено в реєстрації відповідного кандидата, всім кандидатам, включеним до виборчого списку, якщо відповідні вибори були визнані такими, що не відбулися, або якщо за результатами місцевих виборів кандидат визнаний обраним міським головою або місцева організація партії, що висунула список кандидатів у депутати, отримала право на участь у розподілі депутатських мандатів. В інших випадках грошова застава не повертається і перераховується територіальною виборчою комісією до бюджету.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Мало коштуватиме. так виходить, що для того, аби зареєструватись кандидатом, можна будь-якому пройдисвіту одягнути костюм, бабочку, почепити на руку годинник за 5 тис. доларів США, мати при собі пару-другу копій судових позовів проти мера і колег, зробити розумну морду (бажано лисячу - як в Осіпова), а далі усе піде як по маслу. Репутація?.. Не смішіть мої валянки. Репутація - це продукт, який швидко псується.
Відповісти
Цього занадто мало, слід ще прикупити пару ЗМІ!
Відповісти