За обмін валюти знову дертимуть збір?

За обмін валюти знову дертимуть збір?
Державна податкова служба хоче повернути збір з купівлі іноземної валюти в розмірі 3%, про це свідчить проекті фіскальної реформи ДПС.

Про це повідомляє ТСН.

Зокрема, щоб легалізувати зарплати, податкова пропонує знизити єдиний соцвнесок з 32,6-49,7% до 15%. Утворену дірку податківці пропонують ліквідувати шляхом посилення податкового тиску, пише видання.

«Буде скасовано максимальний поріг для сплати ЄСВ, який становить 10 мінімальних зарплат, що дасть 3,9 мільярдів гривень, а також повернуто збір з купівлі іноземної валюти в розмірі 3% - ще 14 мільярдів гривень», - йдеться у документі під назвою «Концептуальні зміни податкової системи», який буде сьогодні представлений у Мінфіні.

На думку співрозмовника видання в уряді, якщо Україна запровадить збір з валюти, МВФ і Світовий банк припинять працювати з нами, так як скасування внеску було однією з умов видачі кредиту Міжнародного валютного фонду.

Водночас учасники валютного ринку тоді повідомляли, що збір при купівлі безготівкової валюти з початку 2010 року ніхто не платив, оскільки для цього просто не було підстав.

Збір був введений в 1998 році. Його розмір щорічно визначався законом про держбюджет і коливався від 1,5% до 0,25%. З 1 липня 2010 року його стягнення було призупинене.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
За обмін валюти знову дертимуть збір?
12 липень, 2012, 11:07