У рейтингу демократії Україна скотилася ще нижче

У рейтингу демократії Україна скотилася ще нижче
У рейтингу демократії країн світу Democracy Index-2011 Україна посіла 79-те місце серед 167 держав, погіршивши свої показники, порівняно з 2010 роком, практично по всіх пунктах.

Укладач рейтингу – аналітичний підрозділ британського журналу The Economist, повідомляє Корреспондент.net.

Рейтинг складається на основі п'яти параметрів: виборчий процес і плюралізм, функціонування уряду, активність населення в політичному процесі, політична культура та громадянські свободи.

Держави відносять до одного з чотирьох режимів влади: «повна демократія», «збиткова демократія», «гібридний режим», «авторитарний режим».

Торік Україна займала 67-ме місце і перебувала в категорії «неповноцінних демократій», а цього року вона потрапила на перший рядок в сегменті «гібридних режимів» (при яких вибори проводяться під контролем влади, а цивільні свободи дотримуються частково).

Експерти стверджують, що в Україну і в десяти інших країнах центральної Європи знизився рівень підтримки демократії населенням.

«В Україні підірвані демократичні здобутки Помаранчевої революції, включаючи проведення виборів, свободу ЗМІ і ставлення до опозиції. Мало хто вірить в те, що засудження колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко до семи років ув'язнення не є прикладом грубого нехтування юридичної системи заради політичних цілей», – йдеться у звіті.

У той же час Росію визнали авторитарною державою. Вона опустилася з 107-го місця в 2010 році на 117-те в 2011-му, потрапивши з категорії «гібридних режимів» в «авторитарні».
Тепер Росія межує з такими країнами як Йорданія, Нігерія, Морокко, Ефіопія і Кувейт, при цьому поступається навіть Мадагаскару.

Замикають список рейтингу Мьянма (Бірма), Узбекистан, Туркменістан, Чад і Північна Корея.

«Повна демократія» відзначена у 25 країн. З колишніх соціалістичних держав у цьому списку присутній тільки Чехія.

Найвищі показники, за традицією, у скандинавських країн – Норвегії, Ісландії, Данії, Швеції, не відстають від них Нова Зеландія і Австралія.

Нагадаємо, в 2008 році Україна займала в рейтингу 53-тє місце, а 2006-му – 52-ге місце.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: рейтинг
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Теж, мені новина. А хто скдладає такі рейтинги? Аналітичний підрозділ британськог журналу "The Economist", ото ж то й воно. "Рейтинг" складався в тій країні яка є маріонеткою США. Люди прокиньтеся! Невже є ідіоти які вважають, що в США чи Великобританії існує демократія? Те, що там існує, жодного відношення до реального народовладдя не має.Там існує одна з найгірших з усіх можливих форм диктатури, це диктатура лобістських груп фінансово-промислової олігархії в парламентах даних країн. Державний устрій США та Великобританії можна, хоч тисячу рахів назвати демократичним, але він таким не стане, бо не є таким по суті. Скільки не кажи цукор в роті солодше не стане. Так, що краще нехай панове британці займаються відсутністю демократії у своїй країні справами, а ми українці самі собі якось дамо раду
Відповісти
Останні новини
У рейтингу демократії Україна скотилася ще нижче
25 грудень, 2011, 13:41