Шацькі озера охоронятимуть краще

Шацькі озера охоронятимуть краще
Набрала чинності тристороння Угода про створення біосферного резервату «Західне Полісся», відповідну постанову про що підписав прем’єр-міністр України Микола Азаров.

Документ розміщений на сайті Кабінету Міністрів України 11 липня 2012 року.

Угода між Урядами України, Білорусі та Польщі про створення транскордонного біосферного резервату “Західне Полісся” була підписана 28 жовтня 2011 року в Києві.

Документ передбачає створення Координаційної ради резервату, розробку та втілення спільних програм з охорони біологічного і ландшафтного різноманіття і сталого розвитку території, проведення тристоронніх наукових досліджень. Також планується, що співробітники резервату проводитимуть моніторинг навколишнього природного середовища,зокрема водно-болотних угідь, які особливо гостро реагують на глобальне потепління клімату.

Транскордонний біосферний резерват «Західне Полісся» включає Шацький національний природний парк (Україна), Поліський парк Народовий (Польща) та Державний заказник Прибузьке Полісся (Білорусь).

Довідково. Резерва́т (від лат. reservatus — збережений) — природоохоронна територія, де головним об'єктом охорони є один з компонентів природного комплексу. Резервати розрізняють за призначенням (лісові, болотні, орнітологічні та інші) і за режимом охорони.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.