У Ковелі міська рада збільшила фінансування на харчування школярів

У Ковелі міська рада збільшила фінансування на харчування школярів
Міська влада продовжує підтримувати пільгові категорії дітей. На 2015-2016 навчальний роки з міського бюджету виділено додатково ще 230 тисяч гривень для збільшення фінансування на харчування дітей.

Тож згідно кошторисного призначення загальна сума коштів на організацію харчування учнів становитиме 1 млн. 988 тис. грн., - повідомили у Ковельській міській раді.

За рахунок цих коштів у Ковелі забезпечені безкоштовним харчуванням діти-сироти; діти, батьки яких загинули в зоні АТО; діти, батьки яких брали (беруть) участь в антитерористичній операції; діти, батьки яких загинули при виконанні службових обов’язків; діти, позбавлені батьківського піклування; діти з малозабезпечених сімей; діти з особливими освітніми потребами, які навчаються в інклюзивних класах ЗОШ № 8.

На 50% звільнено від оплати за харчування дітей із сімей, переселених на тимчасове проживання у Ковель з Автономної Республіки Крим, Луганської та Донецької областей.

Безкоштовним гарячим харчуванням забезпечені учні 1-4 класів усіх загальноосвітніх навчальних закладів міста. Крім того, є домовленість управління освіти з батьками школярів початкових класів про доплату, аби харчування дітей було кращим.

Одним із головних завдань навчально-виховного процесу закладів освіти Ковеля є збереження і зміцнення здоров’я дітей, забезпечення їх харчуванням. Тому стан організації харчування в загальноосвітніх навчальних закладах знаходиться під постійним контролем міської влади.

До початку навчального року в школах міста проведено поточні ремонти харчоблоків та їдалень, заміну технологічного обладнання. Зміцнено матеріально-технічну базу харчоблоків: придбано необхідний інвентар, посуд, миючі та дезинфікуючі засоби, оформлено інтер’єри залів, для в ЗОШ №1 та міської гімназії придбано електросковорідки. Закупівля продуктів харчування здійснюється згідно укладених договорів з переможцями конкурсних торгів.

У всіх навчальних закладах приділяється належна увага забезпеченню організації харчування: затверджено відповідальних осіб, визначено склад комісій з контролю за харчуванням учнів, розроблено відповідні заходи.

Дотримуються у міських школах і санітарно-гігієнічних умов на харчоблоках, вимог з технології приготування їжі, транспортування продуктів харчування.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Ковелі міська рада збільшила фінансування на харчування школярів
17 вересень, 2015, 14:07