СБУ і прокуратура «пропісочать» лісові господарства Волині

СБУ і прокуратура «пропісочать» лісові господарства Волині
Депутати облради підтримали звернення лісівників ДП «Цуманське лісове господарство».

Про це стало відомо під час засідання сесії Волинської облради.

Працівники ДП «Цуманське лісове господарство» прийшли на сесію облради аби висловити своє невдоволення ситуацією, яка виникає на їхній території. Зокрема, вони вимагали не допустити головного лісівника Волині Олександра Кватирка у конкурсі на посаду голови ВОУЛМГ.

«У наших масивах їздять озброєні люди на машинах. Ми вимагаємо негайно відсторонити Квартирка з посади», - кажуть представники лісівників.

Нагадаємо, що у четвер, 17 вересня, обранець громади Володимир Дуб вже оголошував вимогу представників лісгоспу про відсторонення Квартирка, проте це звернення не мало успіху.

Після обіду, лісівники прийшли на засідання сесії і це питання підняли знову.

Зокрема, заступник голови Волинської облради Олександр Пирожик розповів, що сам Квартирко – двічі засуджений.

«Чому таку людину просувають на посаду – будуть виясняти у Міністерстві внутрішніх справ», - сказав він.

А ось депутат Іван Смітюх запевнив, що зняття Квартирка – нічого не дасть.

«В лісі був і буде бардак», - сказав він.

Голова Волинської ОДА Володимир Гунчик, в свою чергу повідомив, що за останні півроку кількість пилорам збільшилось вдвічі, половина з них – нелегальні.

Зрештою, депутати після довгих та напружених дискусій перейшли до голосування. З першої спроби обранці не захотіли підтримати це звернення. Голова Волинської облради Валентин Вітер мусив знову виставити його на голосування. Вже з другої спроби у депутатів вистачило голосів, аби підтримати лісівників.

Губернатор наголосив, що вони приймуть запит від лісівників і вивчать його.

«На основі запиту я звернусь в СБУ, прокуратуру, УМВС по повній ревізії в лісових господарствах області», - сказав він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Особливо ретельно пройтись по тих хто в робочий час має виконувати своі посадові обов'язки , а не сидіти в Луцьку
Відповісти
Через одних злодійв получать всі.
Відповісти
у лісовій галузі встановлюють не Кватирки і йому подібні...
Відповісти
Кватирко - найгірший варіант на посаду начальника управління. За усіма якостями: діловими, моральними, інтелектуальними. Абсолютно!!! І навіть тому, що його просування від міністерства до крісла - зусилля Богдана Колісника. Останній знає, що якщо Кватирко залишиться начальником, то всі "витрати обертання" йому окупляться сторицею. Колісникам було що втрачати: 5 приватних підприємств, працюючих на дармовому лісі плюс в кожному третьому лісгоспі - лінія по виготовленню пелетів, яка теж належала їм. Колісники давно приватизували ліс. В самій галузі області є достойні люди, щоб зайняти цю посаду. І не треба тут юриста Савчука. Ліс повинен мати керівника зі спеціалізованою освітою - це така істина, як після ночі має наступити день. Всі біди в галузі розпочалися з приходом на посаду голови агентства, фізкультурника Сівеця. Сьогодні в цьому кріслі сидить селюк-агроном, який замість того, щоб труїти в житомирському селі колорадського жука, усіма способами, грубо і цинічно ігноруючи думку громади, рухає "проплаченого" Кватирка. Якщо ті, хто сьогодні бореться проти нього, здадуться, в керівні крісла галузі всядуться всі колісники. Колісники - це пошесть, це чума для Волині, це хронічна пневмонія. І якщо хтось сьогодні каже, що при Коліснику в лісі був порядок, то цей "порядок" полягав в тому, що Колісник з допомогою прокурорів, суддів, обласних і київських чиновників - покійних і ще живих - вміло вмів ховати підводну частину лісового айсберга, за що ретельно і щедро розраховувався державними ресурсами. Власне, він на це й працював. Тому й не змирився з втратою. Глибокі і хронічні виразки чітко проявляються в час соціальних потрясінь. І усе було б, як ніби й нічого не трапилось, якби не те, що трапилось в державі. І Колісник продовжував би підставляти груди під ордени, і зірки падали б на погони його синам, але в природі все колись закінчується. Ось відповідь на всі запитання.
Відповісти
Незнаю нічого про Кватирка але якщо правда що він кадра Колісника то хай Бог боронить і заступить від таких керівників.
Відповісти
Останні новини
СБУ і прокуратура «пропісочать» лісові господарства Волині
17 вересень, 2015, 17:24