«Рейвах» біля вокзалу у Луцьку: шум, сміття, невиховані маршрутники. ФОТО

«Рейвах» біля вокзалу у Луцьку: шум, сміття, невиховані маршрутники. ФОТО
Лучани, які живуть і працюють поблизу Привокзального майдану, скаржаться на постійний бруд, пил, шум та скупчення маршруток на проспекті Грушевського.

Привокзальний майдан у Луцьку знаходиться на реконструкції, а кілька днів тому взагалі закрили для проїзду через ремонт водопровідної мережі на вулиці Привокзальній.

На самому майдані встановлені будки будівельників. Навколо них – купи зі щебенем та піском. Мешканці почали нарікати, що цей «бардак» їм набрид, бо завдає великих незручностей.

Адміністратор ресторану «Курінь» Наталія Франчук розповіла, що до них тепер заходить менше відвідувачів. Особливо тих, які люблять сидіти на літньому майданчику. Причина очевидна – з майдану летить пил.

Працівники «Куреня» кажуть, що щодня перуть скатертини зі столу.

«Відвідувачі скаржаться на пилюку. Довго там не можуть всидіти. Ми всі дихаємо пилюкою кожен день, це для здоров’я шкідливо. Ті люди, які хотіли сидіти на літній площадці, вони тепер там ніколи не сядуть», - заявила адміністратор ресторану.

За її словами, найголовніша їхня проблема – маршрутки. Після того, як на майдані розрили асфальт, вони стали зупинятися біля «Куреня».

«Коли ділянка біля ресторану вільна від авто клієнтів, то сюди стають маршрутки, а потім вже клієнти не можуть припаркуватися і скаржаться. Їх проси по доброму, вони не слухаються, матюкаються. Часто сигналять, якісь розборки між собою влаштовують. Хамлять. Хай краще зупиняються під мостом. Там багато вільного місця є», - скаржиться Наталія Франчук.

Ще однією проблемою, зі слів адміністраторки, є сміття: водії маршруток після себе залишають недопалки та порожню пластикову тару. Прибирати доводиться працівникам ресторану.

На ту саму проблему звернула увагу і офіціантка сусіднього бару «Корчма» Олена. За її словами, через «рейвах» на майдані до закладу не можуть дійти клієнти.

«Вони бачать, що йде ремонт, і минають нас», - заявила вона.

Мешканка другого поверху будинку на Грушевського, 26, Лідія Самчук також невдоволена ремонтом.

«Мені постійно відчувається шум від маршруток. Раніше так не було, бо вони тут не розверталися. І пилюка летить у вікна. Я постійно закриваю, а в хаті дихати нема чим. А коли відкрито, то на столі в кухні великий шар пилу накопичується за день», - скаржиться жінка.

Заступник начальника відділу транспорту та зв'язку Луцької міської ради Олександр Середа зазначив, що у зв'язку з реконструкцією майдану місце відстою маршруток тимчасово перенесли в район перехрестя проспекту Грушевського та вулиці Привокзальної.

Він зауважив, що про всі виявлені порушення варто повідомляти на номер телефону служби оперативного реагування 15-80.

«Якщо виявлені такі факти, то записати номер авто і скаржитися. Будемо розбиратися», - зазначив Середа.

За його словами, на цьому перехресті відстоюються і приміські маршрутних таксі. Проте скарги на них чиновник радить надсилати в управління промисловості та розвитку інфраструктури Волинської облдержадміністрації.

Нагадаємо, роботи із реконструкції майдану разом із реконструкцією вокзалу, планують одночасно завершити в жовтні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Можна й помучитись трошки тією дорогою, краще хоч щось зроблять ніж буде страшний і грязний вокзал і дорога до нього!...Невгодиш!
Відповісти
повністю згідна. там давно потрібно було робити ремонт, адже вже соромно було перед гостями за таку "привабливу" площу
Відповісти
Заказуха від "Куреня"!!! Краще б запитали думку в працівників "Кафе", що біля ринку "Привіз". Принаймні їх заклад знаходиться в епіцентрі цих подій на Привокзальній площі.
Відповісти
Накінець побачили що робиться на цій будівлі століття! Головна проблема, що влада не взмозі організувати рух транспорту під час ремонту вокзала. Маршрутники, таксисти дійсно ведуть себе нахабно і ні на що не реагують. Мешканці нашого будинку не раз вже були посланні на три веселих букви. Пішохідний перехід це місце для розвороту автотранспорту. Працівники ДАІ ніби нічого не помічають. Сумно та дуже неприємно.
Відповісти
Справді, прикро, але для нашого народу нарікати на щось - вже звичка. Так, зупинка зараз більше схожа на ринок, але ж там все розкопали не для того, щоб у пасочки побавитись. Та й позитив у цьому є (крім очевидного) - маршрутки на стоянці не застоюються, чекати довго не потрібно.
Відповісти
"Працівники «Куреня» кажуть, що щодня перуть скатертини зі столу". А що, може у закладі громадського харчування їх треба було б прати раз на місяць?
Відповісти
Останні новини
«Рейвах» біля вокзалу у Луцьку: шум, сміття, невиховані маршрутники. ФОТО
13 липень, 2012, 17:01