Найяскравіші і найвидовищніші фестивалі світу. ФОТО

Найяскравіші і найвидовищніші фестивалі світу. ФОТО
Є свята, які відзначають в усьому світу, а є й такі, які святкують лише в одному місці, в одному населеному пункті, в одній країні.

І, звісно ж, багато мандрівників прагнуть потрапити на них, адже побачити всю цю пишність можна лише тут і ніде більше! Тож Моя планета пропонує Вам хоч віртуально побувати на найяскравіших і найграндіозніших фестивалях світу.

Карнавал у Ріо-де-Жанейро

Карнавал в Ріо-де-Жанейро, мабуть, найвідоміший карнавал у світі. Проводиться він лише раз на рік, у лютому або на початку березня (все залежить від дати святкування найбільшого свята — Великодня, яка не є постійною).

Карнавал у Ріо починається обов’язково в суботу, рівно за 40 днів до Великодня, триває 4 дні й 4 ночі і закінчується у переддень Великого посту (так, у 2013 р. карнавал проводився 9-12 лютого, У 2014 р. — 1-4 березня, у 2015 р. — 14-17 лютого, у 2016 р. випадають дати 6-9 лютого).

В основі бразильського карнавалу — пристрасна і запальна самба. Кращі учні шкіл самби з усієї Бразилії показують у ці дні свою майстерність, яку вони відточували протягом цілого року. Все дійство відбувається на рухомих платформах, які кожна школа намагається прикрасити якнайкраще відповідно до обраної тематики. Вони проїжджають повз захоплених глядачів і журі, яке й оцінює всю цю пишність.

Октоберфест у Німеччині

Октоберфест — найстаріший фестиваль Німеччини, який відомий у всьому світі. Все почалося з народних гулянь у жовтні 1810 р. у Мюнхені на честь одруження майбутнього короля Людвіга І з принцесою Терезою. Наступного року відзначили річницю, потім ще раз і ще, і ось це вже стало традицією!

Октоберфест проводиться щорічно в середині вересня — на початку жовтня в самому центрі Мюнхена, на знаменитому лузі Терези (нім. Theresienwiese), що неподалік від Головного вокзалу. Триває свято приблизно 16 днів. Характерною рисою Октоберфесту є величезна кількість випитого пива і різноманітні атракціони. Зараз цей пивний фестиваль досить популярний як серед самих німців, так і серед туристів з усього світу.

Фестиваль слонів в Індії

Індійські слони, на відміну від африканських, чудово піддаються дресируванню і навчанню! Окрім того слонів в Індії вважають не лише помічниками, а і захистом від злих духів. А їх самих вважають провідниками духів добрих.

Фестиваль слонів проходить щорічно у березні в індійському місті Джайпур. Починається він о 6:00 ранку в день закінчення збору врожаю (Пурам) і триває всього 1,5 дні. Починається фестиваль із ходи цих чудових тварин. Тільки тут можна побачите їх у такій кількості! Усіх слонів красиво вбирають, яскраво розмальовують і вони готові продемонструвати всім свої здібності.

Мавпячий бенкет у Таїланді

Щороку в місті Лопбурі проводиться шоу за участю мавп, проте не дресированих, а звичайнісіньких макак, які живуть у місті. Справа в тому, що за легендою місто побудоване на землі мавп, дарованої їм богом. Тому, щоб задобрити бога, жителі міста й влаштовують такий собі бенкет для мавп.

Для них готують спеціальні страви, ласощі і, звісно ж, на столах виставляють безліч свіжих фруктів. Макаки з неабияким апетитом ласують такими дарами, бігають по столах і навіть б'ються, а туристи за всім цим із задоволенням спостерігають.

Корпус Крісті в Іспанії

Суть свята Тіла Христового (Корпус Крісті), яке проводять одразу після Трійці, в тому, щоб захистити немовлят від злих духів. Для цього їх укладають на своєрідні матраци і стрибають через них.

Звісно, що для стрибків відбирають натренованих чоловіків, проте кожен з батьків все-одно хвилюється за свою дитину. Тому на святі обов’язково присутні лікарі. Традиція веде відлік ще з XVII ст. і щороку збирає безліч мандрівників з усього світу.

Фестиваль небесних ліхтариків у Тайвані

Дуже красиве видовище, коли запускають одночасно сотні повітряних ліхтариків, зачаровує усіх присутніх на святі. Таке дійство можна побачити в лютому на Тайвані, а проводять його на честь настання весни.

Цій традиції вже більше 2 тис. років! Тайванці вірять, що запускаючи такі ліхтарики, вони очищаються від зла і впускають у себе добро.

Фестиваль повітряних куль у США

Щороку, починаючи з 5 жовтня в Альбукерке (США) проводиться барвистий фестиваль повітряних куль, початок якому поклали змагання 1972 року, і триває протягом 9 днів.

Це найграндіозніший фестиваль повітряних куль, що збирає безліч глядачів та учасників, яких тут буває понад 700! Неймовірне видовище, коли всі вони одночасно піднімаються в небо.

Апельсинова битва в Італії

Апельсинову битва щороку проводять в італійському місті Іврея наприкінці лютого. Битви проводяться в неділю, понеділок і вівторок — традиційні дні карнавалу.

Фестиваль символізує нескінченні середньовічні війни, тому люди вдягають середньовічну одежу (в основному помаранчевого кольору), а замість палиць і алебард у руки беруть — апельсини! Битва триває цілий день. Сухим не залишається ніхто! Апельсини досить важкі, тому багато учасників намагаються захиститися латами тощо.

Льодовий фестиваль у Китаї

Щорічно на північному сході Китаю в містечку Харбін проводиться найграндіозніший льодовий фестиваль. Починається фестиваль 5 січня і триває протягом одного місяця. Скульптури з льоду і снігу просто вражають уяву своєю красою і розмірами.

Більшість скульптур підсвічують із середини, надаючи дійству атмосфери казки і нереальності. Тут також проводять різні змагання, які також пов'язані з льодом: хокей на льоду, перегони на ковзанах, фігурне катання, футбол на льоду та ін.

Новий Рік на Балі

На Балі Новий рік зустрічають навесні (у березні місяці). Проте це зовсім не гучне гуляння! Його зустрічають у повній тиші, щоб не злякати добрих духів.

За дотриманням тиші на вулицях спостерігають поліцейські конвої, але все це триває лише до настання нового року. Потім спокійно можна прогулюваатися святковими вулицями, які просто потопають у неймовірній кількості гірлянд і ліхтариків.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Найяскравіші і найвидовищніші фестивалі світу. ФОТО
19 вересень, 2015, 23:17