В Харкові відкрили першу в Україні станцію технічного обслуговування велосипедів

В Харкові відкрили першу в Україні станцію технічного обслуговування велосипедів
Першу в країні станцію технічного обслуговування велосипедів відкрили на території Центрального парку культури і відпочинку ім.Горького в Харкові.

Коментар журналістам дав один з ініціаторів створення вело-СТО, велоактивіст Михайло Калужинов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Для повсякденного використання це цілком достатня станція техобслуговування. На особливій стаціонарній конструкції можуть розміститися одразу три велосипеди, яким знадобився дрібний ремонт: накачати колесо, закрутити гайки, полагодити регулювання передач. Тут можна безкоштовно скористатися насосом для будь-якого типу коліс, розвідним ключем, універсальним набором шестигранників і викруток, спицевим або "сімейним" ключами", - зазначив Калужинов.

За його словами, вело-СТО спроектував волонтер-архітектор, який взяв за зразок такі станції техобслуговування велосипедів в Європі.

"Вело-СТО встановили в рамках Європейського тижня мобільності, який вперше офіційно проходить у Харкові за підтримки міськради. Встановити одну вело-СТО коштує 6 тис. грн. У найближчий рік в місті з'явиться близько 20 вело-СТО", - сказав директор департаменту Харківської міськради Олексій Чубаров.

За його словами, 20 вересня в місті пройде осінній Велодень, а 15 жовтня розпочнеться будівництво першої сучасної велодоріжки.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Кернес молодець
Відповісти
Останні новини
У Луцьку - нічна аварія. ФОТО
20 вересень, 2015, 09:06
В Харкові відкрили першу в Україні станцію технічного обслуговування велосипедів
20 вересень, 2015, 07:15