Волинянина засудили за ухилення від мобілізації

Волинянина засудили за ухилення від мобілізації
Чоловік відмовився від отримання повістки про призов на військову службу у Збройні сили України і не з’явився до комісаріату.

У результаті отримав покарання – три роки позбавлення волі з іспитовим строком два роки, - повідомляють на офіційному сайті волинської міліції.

Волинянин перебував на військовому обліку Нововолинського об’єднаного районного військового комісаріату. В зв’язку з оголошенням часткової мобілізації та призовом на військову службу у Збройні сили України до чоловіка завітали працівники військкомату, щоби вручити йому повістку. Однак військовозобов’язаний категорично відмовився її отримати й до військового комісаріату у визначений час не з’явився.

Відповідно органами досудового розслідування дії чоловіка кваліфіковані за ст. 336 (Ухилення від призову за мобілізацією) Кримінального кодексу України. Тож після завершення досудового розслідування матеріали справи скеровано до суду.

Під час досудового розслідування між прокурором та підозрюваним укладено угоду про визнання винуватості. Іваничівський районний суд Волинської області затвердив угоду. Відповідно до її умов, волинянину призначено три роки позбавлення волі з іспитовим строком два роки.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
треба порошенка з військовими прокурорами мобілізувати в зону ато
Відповісти
Правильно чоловяга зробив. Краще мати судимість, яку потім можна зняти, аніж їхати помирати за бізнеси Пороха, Бені, Сєні а інших "патріотів".
Відповісти