Луцькі батьки не готові платити безготівково у дитячих садках. ВІДЕО

Луцькі батьки не готові платити безготівково у дитячих садках. ВІДЕО
Батьки не готові до запровадження безготівкового обігу благодійних коштів у луцьких дитячих садках, а громадські активісти наполягають на тому, що це – неминуча необхідність.

Цю тему обговорювали на одному із засідань постійної комісії з питань освіти, науки, культури, мови Луцької міської ради, а також у передачі «Під градом змін» на «Громадському.Волинь».

Завідувачка ДНЗ № 18 Ірина Пугач повідомила, що батьки цікавляться механізмом запровадження безготівкого обігу коштів, які здають на розвиток закладу, і не розуміють, як це має відбуватися.

Представниця батьківського комітету ДНЗ № 5 запевнила, що батьки не згодні із запровадженням таких змін, бо їм так буде незручно і невигідно.

Зі слів начальника міського управління освіти Олега Гребенюка, батьки не хочуть встановлювати термінали, посилаючись на нерентабельність.

Один із ініціаторів запровадження безготівкого обігу благодійних внесків у дитсадках – Петро Лавренюк, президент Волинського Інституту Підтримки та розвитку Громадських ініціатив. Він вважає, що батьки не обізнані з усіма перевагами нових змін. Створення офіційних батьківських благодійних фондів, на його переконання, дасть можливість залучати кошти з різних джерел, а не тільки з батьківських кишень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ДНЗ, гроші
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Не розказавши нормально механізм запровадження хочуть щоб батьки підтримали ініціативу. То треба щоб якісь обговорення були, де вкажуть на плюси і мінуси. А то типу давайте відкривайте хтось рахунок і всі будуть туди гроші кидати. Як що до субсидії, як податкова ці гроші буде розцінювати? А ДНЗ не є прибудковим організаціями - рахунок такий сама не відкриє.
Відповісти
то просто зав. дитсадочком та голова батькому аж дуже не хочуть безготівкового обігу денежков, бо тоді буде контроль за надходженням та використанням коштів, а відповідно і ускладнюється можливість дерибану.
Відповісти
"дасть можливість залучати кошти з різних джерел, а не тільки з батьківських кишень."... це скажіть з яких джерел... звідки це і куди будуть залучатися??? якщо було здано кошти на ремонт і я його бачу, то нахолеру мені кидати гроші у прірву і думи гадати????? і хто скажіть має це контролювати??? це просто вже зовсім оборзелі... це мае держава надавати кошти які не дае... то гарне рішення давайте контролювати і тринькати гроші які нещасні батьки надають???????
Відповісти
Останні новини
Луцькі батьки не готові платити безготівково у дитячих садках. ВІДЕО
23 вересень, 2015, 08:44