На Волині бурштинова війна! Міліціонери проти армії старателів, яку підтримують місцеві

На Волині бурштинова війна! Міліціонери проти армії старателів, яку підтримують місцеві
У Маневицьких лісах конфлікт за бурштин досі не вирішений.

Нагадаємо, депутат Луцької міської ради Павло Данильчук у соціальній мережі зазначив, що заїжджі копачі бурштину нібито вийшли з Маневицьких лісів. Проте, громадський активіст Богдан Климчук зазначив, що насправді всі на місці, тільки просто відійшли від копанок. За його словами, на Маневиччині наразі перебуває в районі шести сотень «гостей», які приїхали копати волинський бурштин.

Тим часом журналіст ВолиньPost, який зараз перебуває в районі конфлікту зазначив, що правоохоронцям вдалося затримати 20 автівок та 40 «гастролерів». В автомобілях знаходилося обладнання для видобутку бурштину, в одному авто знайшли 200 тисяч гривень та бурштин.

На місці події перебуває губернатор Волині Володимир Гунчик, прокурор області Дмитро Чепіжак та головний міліціонер краю Петро Шпига. Також туди поїхало близько 500 правоохоронців з 5-ти областей та громадські активісти.

Гунчик розповів, що напередодні вів перемовини з бурштинокопачами і запропонував їм забратися геть, але ті його не послухали. Правоохоронці переконують, що взяли ситуацію під контроль. Тим часом кореспондент нашого видання зазначив, що заїжджі бурштинокопачі зараз очевидно перебувають у одному з сіл Маневицького району. Місцеві їх підтримують.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: бурштин
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 13
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Всі-там!
Відповісти
бидлокопачі - біомаса, яка задля наживи знищить рідну землю і перетворить її на пустелю
Відповісти
Виловлювати і на фронт ! Бо захищати державу - вони хворі , а лопатами працювати для збагачення -здорові ! Через таку худобу вже й лісів нема .
Відповісти
мендаунний уряд вже продав Неньку!
Відповісти
Дикуни.
Відповісти
Міліція та нацгвардійці безсилі перед старателями. БЕЗСИЛІ, "безсилі". Брати взятки за кришу сила була , а зараз безсилі. Пропоную ВСІХ правоохоронців ПОЛІССЯ пропустити через детектор брехні хто брав взятки за ДАХ(КРИШУ) звільнити пожиттєво з органів МВД з вовчим білетом, створити з них загони які з лопатами в руках повинні провести рекультивацію земель. Зарплату не платити. Годувати борщем з мясом щоб була сила загрібати викопані ями.
Відповісти
І що мафія має перемогти ,розігнати тих проплачених мітингарів і знайти зачинщиків .
Відповісти
Налоги - не не слышал. Государственная собственность - вы о чем? Организовать госпредприятие - да манал я за "неньку" думать. Если фартанёт, то я за неделю столько бабла подниму, что вам год на ваших окладах горбатится))))
PS: Так это ж будущая полностью комплектная 51-я на ротацию стоит, митингует, шантажирует ультиматумами. Военкомат, ау!
Відповісти
Шукачі волиняки за вами ми вас піддержуємо нехай влада зробить достойні зарплати і це все саме закінчиться
Відповісти
Менты роют,а местных пустили на кландайк на 2 дня создать выдымость що не минты рыють а зальотны риють в окрузы
Відповісти
люди, схаменіться. приїжджі бандюгани провокують на конфлікт з правоохоронцями, комусь це вигідно.
Відповісти
затримали 80 і ще затримуватимуть і направлять в АТО за міліардера яйцюка і парашку тому що крали бурштин і не ділилися з мерзотними індексаційними ворами-міліардерами сєньком яйценюком і парашенком! сала яйцюку-парашанку!
Відповісти
Рили, риють та будуть рити... І хтось пише про біомасу, хтось про нахалів. Запитаю одне питання - де в селі найти роботу, у фермерстві? землеробстві? скотарстві? заробітчанстві?
Так чому ми дивуємся, що люди пориваються заробити? А чому ми не дивуємось, що наші чиновники хочуть "притушити" ситуацію а не вирішити її.
Чому не узаконити - щоб наповнювалась казна за ліс та надра, щоб люди "шукачі" мали роботу, щоб лісники мали роботу та кошти на відновлення ділянок та висадження лісів на тих місцях. Так ні, все як у нашій країні - давайте піднімемо хай, "залікуємо" ситуацію.
Відповісти
Останні новини
На Волині бурштинова війна! Міліціонери проти армії старателів, яку підтримують місцеві
23 вересень, 2015, 13:54