Шведський фотохудожник презентував свої світлини у Луцьку. ФОТО

Шведський фотохудожник презентував свої світлини у Луцьку. ФОТО
У середу, 23 вересня, в арт-галереї «Луцьк» відбулася презентація робіт відомого шведського фотохудожника Ганса Вакнера.

Відкриваючи виставку, начальник управляння культури міської ради Тетяна Гнатів розповіла, що Ганс Вакнер народився в невеличкому містечку неподалік від Мальме. Міста, що спонукає стати своєрідним, адже там багато музеїв, пам’яток архітектури, де відбуваються різноманітні фестивалі, куди збирається творча еліта з різних куточків світу.

Свій доробок він уже показував у Києві та Одесі, а сьогодні частина світлин презентується в арт-галереї «Луцьк», і частину його світлин буде розміщено у Луцькому художньому музеї (проект «Мій Пікассо»).

“Унікальні пейзажi, краєвиди допомагають нам краще пізнати чудову країну Швецію. Цей проект наближає наше місто до Європи”- сказала Тетяна Гнатів і вручила Подяку управляння культури міської ради, та у спогад про наше місто картину із зображенням Луцького Замку.

Ганс Вакнер подякував усім, хто прийшов на відкриття виставки, акцентуючи на тому, що для нього велика честь бути у Луцьку. Він був вражений гостинністю лучан та архітектурою нашого міста.

“Я почуваюся, наче вдома, адже Луцьк дуже подібний на містечко, де я мешкаю. Мене дуже вразила Україна, і я хочу створити новий проект, зробив більше трьох тисяч знімків про перебування в Києві, Одесі, Луцьку. Хочу показати їх у Швеції”, - зазначив фотохудожник.

Іспанський митець Карлос Гарсiа Лаос, який у День Незалежності України презентував у Луцьку творчий проект «Вiсiм мiст Європи, об'єднаних мистецтвом», зазначив, що їхні проекти сприяють об'єднати європейськi мiста в культурному, творчому контекстi.

Аналіз творчого доробку гостя зробили луцький фотохудожник Віктор Чухрай та директор Луцької дитячої художньої школи Іван Гаврилюк. Вони щиро дякували Гансу Вакнеру за нагоду у наш жорстокий час полюбуватися чистотою природи, миті якої зафіксовані на фотографіях.

Виставка фоторобіт триватиме до 27 вересня 2015 року.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Луцький швед Костя Жовна міг би показати йому місто...
Відповісти
В той час як в нас в місті і в Україні є багато достойних фотографів, до нас запрошують іноземців, рівень яких набагато нижчий. А наші таланти так і залишаються маловідомими.
В нас працює правило, якщо іноземець - значить талант, в даних роботах я нічого особливого не побачив.
Відповісти