Український хокей відроджується: у Києві стартував новий сезон чемпіонату України

Український хокей відроджується: у Києві стартував новий сезон чемпіонату України
Український хокей відроджується: ще торік цей вид спорту був на межі загибелі, а вже цьогоріч знову на ходу.

Сьогодні, 25 вересня, у Києві стартує новий сезон чемпіонату України з хокею. Клубів порівняно з попереднім роком стало удвічі більше. А матчі знову проводитимуть у київському Палаці спорту.

Про це повідомляє Телеканал новин «24».

Ще два сезони тому український хокей був на високому рівні. Частина матчів чемпіонату гралася у київському Палаці спорту куди приходило до 7 тисяч вболівальників.

Збірна плекала надії на потрапляння до елітного дивізіону чемпіонату світу, а найпотужніший клуб «Донбас» вдало грав у Континентальній Лізі – КХЛ. Втім, той сезон для команди став останнім у турнірі.

У березні, коли клуб грав у чверть фіналі плей-офф , в Донецьку вже панували терористи. І домашні матчі «Донбас» грав у словацькій Братиславі. І в чужих стінах програв дуель чеському «Леву». А вже скоро в Донецьку бойовики підпалили клуб – «Дружбу».

Це був майже кінець українського хокею. Через війну на Сході та нестачу грошей, чемпіонат України минулого року був на межі зриву. Це означало б дискваліфікацію збірної зі Світової першості. Більшість зневірених гравців роз'їхалися в іноземні клуби.

Втім, вже у лютому 2015 таки вдалося назбирати мінімальну кількість клубів, які були готові виступати. Гравців набрали з молоді або тих хто вже вдосталь пограв і більше нікуди не хотів їхати.

Чотири клуби, з яких лише один грав у попередній першості – київський «Дженералз». З інших трьох клубів-новачків – харківського «Вітязя», київського «АТЕКА» і «Кременчука» – виділявся саме останній. Адже там була зібрана майже вся молодь українського хокею. Найстаршому гравцю – захиснику Володимирові Романенку на той момент було лише 22 роки. І вже в такому віці йому випало стати капітаном команди.

Той чемпіонат тривав всього два місяці. На диво закінчився перемогою клубу АТЕК на який взагалі ніхто не ставив. У фіналі плей-офф вони переграли «Кременчук». А самі після неочікуваного тріумфу раптово розвалився.

Але той чемпіонат свою місію виконав. Збірну не дискваліфікували, а вже цього сезону в українській першості участь візьмуть 8 клубів – 3 з Києва, 2 із Харкова, по одному із Кременчука, Білої Церкви і Дружківки. Саме в останній тепер грають домашні матчі хокеїсти клубу "Донбас". Всього за 60 кілометрів від лінії фронту.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Український хокей відроджується: у Києві стартував новий сезон чемпіонату України
26 вересень, 2015, 00:26