Держкіно до кінця року запустить у виробництво 43 національних фільми

Держкіно до кінця року запустить у виробництво 43 національних фільми
Державне агентство з питань кіно планує в 2015 році запустити у виробництво 43 нових фільми, на створення яких було виділено додатково 100 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства культури.

«Сьогодні колегія Міністерства культури схвалила запропонований Державним агентством з питань кіно проект Програми виробництва та розповсюдження національних фільмів на 2015/2016 роки. Відповідно до запропонованих Урядом змін до Закону «Про державний бюджет України на 2015 рік» було збільшено видатки на створення національних фільмів на 100 млн. грн. У зв'язку з цим, у поточному році Державне агентство з питань кіно запропонувало оновити Програму виробництва та розповсюдження національних фільмів та сформувати Програму виробництва і розповсюдження національних фільмів на 2015/2016 роки з кіно проектів-переможців 7-го конкурсного відбору та фільмів, що перебували у Програмі попередніх років, але не реалізовувались через брак коштів», - йдеться в повідомленні.

Уточнюється, що загалом у рейтинговому переліку присутні 73 кінопроекти, з яких 32 одержали високу оцінку й можуть бути рекомендовані до включення в Програму та 22 фільми минулих конкурсів. Їх запуск у виробництво може бути здійснено наприкінці 2015 року – на початку 2016 року. Також Програмою передбачено тиражування контрольних та архівних копій фільмів.

«Виділення додаткових коштів на українське кіно — знакова для кінематографу подія, адже це дозволить нам, не зважаючи на обмаль часу, вже цього року запустити виробництво 43 нових, різних за жанром і стилем фільмів. А також провести новий конкурсний відбір», - заявив глава Держкіно Філіп Іллєнко.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Держкіно до кінця року запустить у виробництво 43 національних фільми
27 вересень, 2015, 06:35