На Волині відбувся «фестиваль картоплі і чорниці». ФОТО

На Волині відбувся «фестиваль картоплі і чорниці». ФОТО
У парку Каменя-Каширського 15 липня відбулося свято народних ремесел, пісні, вишиванки і кулінарії – в межах програми «Волинь фестивальна 2012» тут пройшов фестиваль народної творчості «Пісня рідної землі».

На території паркової зони виросли невеличкі, стилізовані під старовину павільйони, де майстри і майстрині з усього району демонстрували глядачам свої твори.

Виставки виробів з металу, дерева, сірників і лози, вишивка, різьблення, виткані з полотна рушники, картини, старовинний одяг –далеко не повний перелік того, що можна було побачити на етнографічних майданчиках.

Однак, чи не найбільше зацікавило розмаїття страв з картоплі і чорниці. Адже, як розповіла начальник відділу і туризму Камінь-Каширської райдержадміністрації Євгенія Сидорчук, однією з основний складових фестивалю є конкурс «Картопля – другий хліб Полісся» та «Чорниця – ягода Полісся».

Місцеві господині представили надзвичайно широке розмаїття наїдків з цих дарів природи. Тут були як і традиційна кухня – вареники, крученики, пиріжки з ягід і «бульби», так і страви, вигадані якраз для цього свята. Наприклад, картопляні … їжаки, випечені жінками кущового гурту «Молодички» з сіл Раків Ліс, Бузаки, Видричі, Дубровиця та Теклине .

Тим більше, що на столах, окрім, домашньої їжі, був широкий асортимент і домашніх напоїв різного ступеню міцності.

Не залишилися поза увагою і побутові та декоративні вироби. Сотні хрещатих рушників,вишивок, плетені кошики, церква, виконана з сірників, тощо, змушували зупинятися перехожих.

Перед жителями і гостями району виступили запрошені з цієї нагоди колектив «Журавка» з селища Рокині, тріо бандуристів «Срібні струни Волині», місцеві творчі колективи. Одночасно з етнографічними виставками, проходили спортивні змагання. А наприкінці відбулася святкова дискотека «У руслі народного стилю»






















Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А як так трапилось, що без Мартинюка Адама? Як цей виродок прогледів такий цікавий захід, або боїться їхати на Волинь за зраду? Думає, що перетреться, переболить, призабудеться? Зрада не забувається.
Відповісти
А там взагалі нікого від влади не було. Ні Суса, ні Вовка. В кінці тільки мер прийшов на хвилину. А мартинююк точно тепер буде вікна в Камені вставляти хіба що в онлайн-режимі
Відповісти
Останні новини
На Волині відбувся «фестиваль картоплі і чорниці». ФОТО
16 липень, 2012, 15:50