Митним брокерам для здійснення діяльності необхідний тепер дозвіл

Митним брокерам для здійснення діяльності необхідний тепер дозвіл
Потенційним митним брокерам з 28.06.2015 року замість ліцензії на здійснення такої господарської діяльності потрібно отримувати дозволи (згідно із змінами, внесеними, зокрема, до ст.ст. 405-408 Митного кодексу України Законом України «Про ліцензування видів господарської діяльності» від 02.03.15 р. №222-VIII), - наголошують в ГУ ДФС у Волинській області.

Протягом 20 робочих днів із моменту надходження до ДФС заяви про надання/переоформлення дозволу, ДФС та Адміністрація Держприкордонслужби України видають дозвіл.

ДФС протягом 24 годин із моменту оформлення відповідного протоколу, в якому зафіксовано рішення, вносять необхідну інформацію до реєстру митних брокерів.

Митний брокер може розпочати декларування товарів із моменту його включення до реєстру. Витяг із реєстру митних брокерів надсилають брокеру протягом трьох робочих днів із дня включення до реєстру.

Відмовити в наданні/переоформлення дозволу можуть через неповні та/або недостовірні відомості, подані в заяві.

Про відмову ДФС обов’язково повідомляє письмово із зазначенням причин відмови протягом трьох робочих днів із дати прийняття такого рішення. Порядок також передбачає підстави для анулювання або тимчасового зупинення дозволу. Крім того, ним також установлено форми відповідних заяв та витягу з реєстру.

З 18.09.2015 року набрав чинності Наказ Мінфіну України від 04.08.15 р. №693 «Про діяльність митних брокерів» , який опубліковано в «Офіційному віснику України» 18.09.15 р. №72, яким затверджено Порядок подання та розгляду заяв і надання дозволу на провадження митної брокерської діяльності та контролю за нею.
Додатково: Наказ Мінфіну України від 04.08.15 р. № 693 «Про діяльність митних брокерів»

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Митним брокерам для здійснення діяльності необхідний тепер дозвіл
30 вересень, 2015, 13:24