У Луцьку розповіли, як заощадити кошти на оплату енергоресурсів

У Луцьку розповіли, як заощадити кошти на оплату енергоресурсів
За умови виконання плану дій зі сталого енергетичного розвитку, Луцьк зможе бути екологічно чистим та енергетично незалежним містом.

Про це стало відомо у четвер, 1 жовтня, в Центрі надання адміністративних послуг на розширеному засіданні дорадчого комітету щодо розробки та впровадження плану дій зі сталого енергетичного розвитку (ПДСЕР) міста до 2025 року.

Фахівці Інституту місцевого розвитку провели презентацію ПДСЕР міста Луцька за 2012-2025 роки, та пояснили, що за умови втілення ПДСЕР Луцьк до 2025 року може зекономити на споживанні енергоресурсів до 2,36 мільярда гривень.

Фахівці Інституту місцевого розвитку у рамках Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні» вже надавали допомогу місту щодо підготовки ПДСЕР та додатків до нього: Каталогу інвестиційних проектів ПДСЕР та Інвестиційної стратегії ПДСЕР.

Каталог містить понад 90 проектних пропозицій на загальну суму 1229 мільйонів гривень.

Реалізація Інвестиційної стратегії ПДСЕР у повному обсязі дозволить досягти скорочення викидів парникових газів на 229 492 т/рік, що становитиме 31,2% базового 2007 року.

Найбільший вплив на скорочення викидів парникових газів мають інвестиційні проекти у сфері транспорту -12,2%, впровадження енергоефективних заходів у житлових будинках – 7,3%, реконструкція системи теплопостачання – 2,9%.

Для фінансування плану енергетичного розвитку міста фахівці запропонували залучити кошти з декількох джерел, а саме: бюджету міста, коштів комунальних підприємств, приватних інвесторів, мешканців міста та інше.

Виконавчий директор ВБО «Інститут місцевого розвитку» Руслан Тормосов сказав, що завдяки впровадженню ПДСЕР місто матиме можливість зменшити споживання природного газу та електричної енергії за секторами міського господарства і в результаті мешканці економитимуть кошти, сплачуючи за енергоресурси.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку розповіли, як заощадити кошти на оплату енергоресурсів
01 жовтень, 2015, 13:36