Волинські шахтарі збираються до Києва, щоб оголосити безстрокове голодування

Волинські шахтарі збираються до Києва, щоб  оголосити безстрокове голодування
Нагадаємо, у понеділок, 4 жовтня, близько ста гірників перекрили дорогу на межі з Львівською та Волинської областю.

Голова Незалежної профспілки гірників України (НПГУ) Михайло Волинець у телефонному коментарі ВолиньPosт розповів, що акція протесту тривала з 10-ї до 14 години дня. Перекрити трасу гірників змусила трьохмісячна затримка по виплаті заробітної плати.

Наразі шахтарям боргують 14 мільйонів гривень: «Мета - привернути увагу до ситуації розвалу галузі у їхньому регіоні, невиплат заробітної плати та втрату керованості на їхній шахті», - зазначив посадовець, а також розповів про причини, які привели вугільну галузь Волині до такого критичного стану:

«Там вийшло так, що міністр в порушення чинного законодавства і порушення галузевої угоди видав наказ про виведення шахти зі складу Державного підприємства «Львівв-вугілля» і не зробили наступний крок – не передали шахту до управління реструктуризації, що дало б змогу вчасно виплачувати зарплату і проводити заходи по реструктуризації грошей передбачених для цього у бюджеті і тому не має ніякої можливості їм виплатити заробітну плату і цивілізовано працювати.

Крім Волинських шахтарів – з 30-го вересня страйкують працівники Львівської вугільної компанії – це фабрика, яка єдина побудована на цій території для того, щоб в централізованому порядку збагачувати вугіллям у Львівсько-Волинському басейні. У зв’язку з зупинкою цієї фабрики зупиняться всі шахти Львівсько-Волинського басейну і видубуток вугілля в цьому регіоні припиниться».

У вівторок, 6 жовтня, 5 волинських гірників планують прибути до Адміністрації Президента і оголосити безстрокове голодування.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинські шахтарі збираються до Києва, щоб оголосити безстрокове голодування
05 жовтень, 2015, 16:39