Відтепер лучани можуть дізнатися про безкоштовні ліки за допомогою Інтернету

Відтепер лучани можуть дізнатися про безкоштовні ліки за допомогою Інтернету
Доступ до інформації про безкоштовні ліки, які закуплені за державний кошт, хочуть зробити прозорішим і відкритішим.

Що для цього буде зроблено, розповіли під час прес-конференції 7 жовтня член правління благодійного фонду «Пацієнти України» Марія Адамчук та начальник управління охорони здоров’я Луцької міськради Микола Якимчук, повідомляє Волинський інформаційний портал.

Марія Адамчук розповіла, що в Одеській області вже запровадили оприлюднення списків лікарських препаратів, які закуплені за державний кошт, відповідно, їх можна отримати безкоштовно. «І Луцьк не відстає. З ініціативи Миколи Якимчука така процедура запускається у нас. Вважаємо, такий крок дуже потрібний, щоб забезпечувати прозорість і підзвітність усього, що стосується бюджетних коштів», – зазначила член правління благодійного фонду «Пацієнти України».

Начальник управління охорони здоров’я продовжив розмову: «Ми завжди виступали за відкритість, прозорість усіх заходів, що ми проводимо. В усіх закладів є свої сайти. Вже кілька років поспіль у нас оприлюднюється інформація про об’єм залучених коштів і як вони використовуються, куди йдуть».

Тож, вивчивши досвід Одеської області, вирішили перейняти цю ініціативу й для Луцька. На сайтах та дошках оголошень у медичних закладах буде розміщуватися інформація про наявні безкоштовні ліки, придбані за кошти з державного або міського бюджету.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ліки, Луцьк
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.