Микола Романюк: «Будуємо разом місто, у якому хочеться жити»*

Микола Романюк: «Будуємо разом місто, у якому хочеться жити»*
З часу, відколи Микола Романюк почав працювати як міський голова, у Луцьку капітально відремонтували більше 100 доріг.

Таких темпів відновлювальних робіт у місті не було з часів проголошення Незалежності. Бо пам’ятають лучани горби на асфальті, як на дошці для прання в крутих дев’яностих, і те, як лопатами вирівнювала дороги ударна дорожня бригада із сусідньої області, найнята на підйомі економіки у середині двотисячних. При Романюку зроблено у місті дуже багато, і це видно неозброєним оком. Це скаже кожен вільний за духом лучанин, який починає розуміти, що незважаючи на дуже складну ситуацію в державі, життя у рідному місті стало трохи кращим. Це просте відчуття людини, яка незалежно від віку чи статків, хоче бути причетною до змін, жити у затишному і безпечному у найширшому розумінні цього слова місті. Щоб і центр, і безцінна історична забудова, і всі околиці міста, з яких видніють вежі Любартового замку, мали відповідну інфраструктуру, яка личить європейському Луцьку.

- Будуємо разом місто, у якому хочеться жити, - не раз повторює цю фразу міський голова Микола Романюк і завжди висловлює вдячність людям, які генерують цікаві ідеї і докладають рук, щоб місто йшло в ногу з часом. А розумних людей у Луцьку вистачає – з ними треба радитися, домовлятися про співпрацю, прораховувати успішний проект. Скільки нових об’єктів у Луцьку – стільки, а то й у два рази більше, зустрічей міського голови з лучанами на вулицях і в дворах, під дахом і в залі, якщо негода. Щоб перш, ніж робити, порадитися як краще, потім проконтролювати, а тоді ще й переконатися, чи саме так зроблено справу, як люди хотіли. Микола Романюк, як міський голова, доступний, уважний до людей і має підхід до кожного.

Людяність, відповідальність та послідовність – великий плюс. Сто реконструйованих доріг свідчить про те, що Микола Романюк – управлінець-господарник на своєму місці, компетентний і актуальний в новій добі, коли Україна йде до нового європейського життя. Розбудуємо разом місто – розбудуємо країну. Чи може, навпаки – зауважать політики і матимуть рацію. Бо очевидно, що не може бути успішним місто без успішної країни. Втім, у цій дискусії для матері, яка веде дитину із садочка, дуже важливо безпечно перейти дорогу на переході у вечірніх сутінках. Усі додатково освітлені новими енергозберігаючими світильниками переходи у Луцьку – це запозичений Миколою Романюком польський досвід. В одному із інтерв’ю він зізнався, що у закордонних поїздках у європейські міста - патнери не задивляється на дива, а завжди старається підгледіти щось цікаве з інфраструктури. Ось тобі й світло на переході, і освітлений по-новому проспект Молоді, який відповідає назві і часу. Проспекти Перемоги, Соборності, Волі, вул. Гнідавська реконструйовані за сучасними технологіями, на роки. Нові тротуари з велодоріжками викладають бруківкою. Для безпеки пішоходів й зараз продовжують монтувати системи зовнішнього освітлення на вулицях Луцька, тривають роботи на Гулака-Артемовського, щойно зробили - на Надозерній. Завершується ремонт моста на проспекті Перемоги, який з’єднує дві частини міста. Поточні ремонти на Ковельській, Львівській і Володимирській – рівненький асфальт без звичних вибоїн і тут, і на десятках інших вулиць в усіх мікрорайонах. У нинішньому році зроблено більше, ніж будь-коли, бо і коштів у бюджеті розвитку у три рази більше, порівняно з торішнім. Бюджетна децентралізація дає результат.

У Луцьку надолужують і те, що торік не вдалося зробити через війну, трагічні події і економічну скруту, а разом з тим виконують і затверджений план робіт. Ремонтні роботи на проспекті Волі ще коли планували, але таки і центр міста буде оновлено. Від вулиці Шопена – до Театрального майдану – дорога як на глянцевій картині. Незабаром розпочнеться ремонт на вулиці Сагайдачного, на Лютеранській в Старому місті роботи вже тривають. В історичній частині, звісно, асфальтувати не будуть – наново перекладуть бутове мощення на дорозі, а тротуари викладуть бруківкою. Ця дорога до Стиру веде до облюбованого туристами будинку скульптора Миколи Голованя. Буде гарно.

Ще в перший рік роботи на посаді Луцького міського голови Микола Романюк показав, що лучани не помилились у виборі. Він не тільки розрахувався із багатомільйонними боргами, з якими залишила місто попередня влада. У перший рік каденції Миколи Романюка у Луцьку на ремонт доріг витратили 38 мільйонів гривень. Реконструкції пройшли на вулицях Станіславського, Гнідавській, Клима Савура, Конякіна, Мазепи. Було реконструйовано Театральний і Київський майдани, Привокзальну площу. Оновленого вокзалу тоді ще не було. Це зроблено в наступному році. Але був уже пішохідний міст над залізницею – перший проект Миколи Романюка, який не могли здійснити 14 років. Чи вкладала б кошти держава у реконструкцію вокзалу, якби перед тим не відремонтували майдан і не вирішили питання з пішохідним переходом, тут навіть гадати не варто. До Миколи Романюка були конфлікти і сварки, а з його обранням почалася співпраця. Міський голова разом із світлої пам’яті головою облдержадміністрації і депутатом облради від Луцька Борисом Клімчуком разом оглядали нові об’єкти і зустрічались з лучанами. Завдяки співпраці, зрештою, у Луцьку з’явився не лише реконструйований вокзал, але і перший за роки незалежності новий дитячий садочок. І школа поряд ще буде. Освітлення і комплексний ремонт дворових територій, до яких не доходили руки впродовж 20-30 років, – беззаперечна заслуга Миколи Романюка.

Ігор КУХАРУК
Огляд доріг: Володимирська-Грушевського
Огляд доріг: Володимирська-Грушевського
вул. Чернишевського
вул. Чернишевського
прибудинкова Шота Руставелі
прибудинкова Шота Руставелі
прибудинкова Шота Руставелі
прибудинкова Шота Руставелі
прибудинкова Шота Руставелі
прибудинкова Шота Руставелі



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
справжній господар свого міста.
Відповісти
саме такому меру не страшно доручати місто. людина показує не словами, а діями, що Луцьк йому не байдужий.жителі міста дійсно цінують вашу роботу.
Відповісти
саме такому меру не страшно доручати місто. людина показує не словами, а діями, що Луцьк йому не байдужий.жителі міста дійсно цінують вашу роботу.
Відповісти
справжній господар свого міста.
Відповісти
Таке відчуття що живемо в новому місті, дякуємо вам Микола Ярославович, завдяки вам Луцьк став дуже арним
Відповісти
люди Романюк зробив для міста стільки , як неодин мер до нього, чого вартий тільки перехід через колії, тепер людям не потрібно перелазити, а то до десятка людей загинуло від того...
Відповісти
хто нарікає на Романюка або тупий або далеки, порівняйте просто наш вокзал і в сусідньому Рівному і зрозумійте що наший мер старається для нас лучан, з самого початку Романюк взявся за вокзал, так як це візитна картка міста і далі розвивав загальну інфраструктуру
Відповісти
Да..за ці 5 років Луцьк змінився...не зрівняти із Шибою, єдиним досягненням якого, мабуть тільки кусок набережної можна вважати
Відповісти
такий кандидат гідний крісла мера. голосуватиму за Романюка.
Відповісти
за час перебування в кріслі мера Миколи Ярославовича Луцьк дійсно став затишнішим, охайнішим ікультурнішим. сподіваюсь і надалі жителі дадуть можливість підтримувати місто діючому меру.
Відповісти
Останні новини
Микола Романюк: «Будуємо разом місто, у якому хочеться жити»*
09 жовтень, 2015, 13:20