Волинські брокери заявляють, що їх схиляють до корупції

Волинські брокери заявляють, що їх схиляють до корупції
Брокери, які займаються експортом, зустрілися з представниками екологічної інспекції Волині.

На зустріч прибуло біля двадцяти брокерів. Причина – це ускладнення проходження радіологічного контролю.

Раніше такі перевірки проводилися набагато простіше. Автомобілі не заїжджали в зону митного контролю. Інспектору подавали відповідні документи, які засвідчували радіологічні показники. Наразі у зв'язку з появою нового спеціаліста, інспектора Сергія Роготи, який прибув працювати на Волинь зі Сум, усе змінилося.

Тепер вимагають, щоб кожен автомобіль фізично приїхав у зону митного контролю і вже там пройшов необхідні радіологічні перевірки. Причому, перевірка повинна проходити лише у зоні митного контролю, а не, припустимо, на стоянці, яка знаходиться за кілька метрів. В'їзд на термінал становить 195 гривень за один автомобіль.

Брокери не згідні з такою ситуацією, адже, для прикладу, переганяти автомобіль з іншого міста це доволі дорого. Окрім того, якщо, припустимо, від одного експортера прибуває 20 автомобілів плата за в'їзд у зону митного контролю також обходиться у солідні гроші.

Окрім того, з таким напливом транспорту, який виникне в подібних умовах, інспектор просто не буде мати змоги вчасно здійснити перевірку, а це відповідно затримка у часі. Брокери вважають, що таким чином їх схиляють до корупції.

Директор СП «Модерн-Експо» Віталій Літвінчук, як вихід запропонував, щоб інспектор виїжджав на підприємства. Проте Сергій Рогота категорично проти подібного: «Є постанова Кабінету міністрів України 1031 від 5-го жовтня 2011 року про види державного контролю на внутрішніх митницях. Відповідно до цієї постанови в 2011 році Кабінет Міністра Азарова для спрощення проведення екологічного та радіологічного контролю вантажів та транспортних засобів був створений пункт 1 – сказано, що контролюючі органи, повинні проводити всі свої контролюючі функції в зонах митного контролю».

Наразі питання лишається відкритим.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Цей новий екологічний інспектор,що так дбає про ймовірне радіо та еко забруднення, сам таки зовсім не екологічний,адже з його вини автомобілі змушені їхати зайву сотню-другу кілометрів лише для того, щоб він їх "оглянув" !Смішно,адже доки вони доїдуть забруднять більше,аніж отой примарний надлишковий радіофон!!!!!!!!!

Його знання присяги держслужбовця та рука на серці що тремтить, ніяк не переконує в щирості його намірів-людтина прийшла просто косити бабло!
Відповісти
капец,який ж він олень цей Рогота!
треба його швиденько прибрати і повернути все як було!
Відповісти
Всі в шоці. Ця людина ламає всю роботу ! Клієнти йдуть звідси,люди втрачяають роботу, а все через якогось телепня, що вздумав наводити свої порядки(
І найжохливіще, що місцеве керівництво зволікає та виправдовує його!!!!!!!!!!!
Бандити,де ви,коли так потрібні, вплиньте!!!!!!!!!!!!!!!
Відповісти
Я видно чогось не розумію , або в нас реформи не йдуть, або ми повертаємось в часи Азарова. Радіологічний контроль моя продукція проходить ще до подання документів на митницю , відповідно я отримую на неї радіологічний сертифікат. А це "чудо" що ще хоче? Я гадаю що незабаром його люди підіймуть на вила, не туди він приїхав бабло косити. Або десь біля дому вічливо попросять сірників. Це точно. Дістало!!! Ніби дихати почали , а тут новий "косар" появився.
Відповісти
Останні новини
Волинські брокери заявляють, що їх схиляють до корупції
09 жовтень, 2015, 15:06