Нацбанк випустив монету, присвячену Дню захисника України

Нацбанк випустив монету, присвячену Дню захисника України
Національний банк України з 12 жовтня ввів у обіг монету, присвячену Дню захисника України, номіналом п'ять гривень.

Про це повідомляє прес-служба регулятора.

"Присвячена вшануванню мужності та героїзму, нескореності й волелюбності борців за національну справу усіх поколінь та Дню захисника України. Це свято за історичною традицією відзначається 14 жовтня - у день Покрови Пресвятої Богородиці, за яким закріпилася ще й друга назва - Козацька Покрова, воно асоціюється з такими поняттями, як військова честь, звитяга, мужність та лицарство. Образ Божої Матері, яка тримає білу довгу покрову, став своєрідним оберегом України, символом її споконвічного прагнення до встановлення злагоди і миру", - повідомили в НБУ.

На аверсі монети на тлі орнаменту розміщено постать Богородиці, козаки та сучасні воїни-захисники, а також малий державний герб України.

На реверсі - на тлі камуфляжу стилізовано зображено знак княжої держави Володимира Великого тризуб та написи півколом: "За честь! За славу! За народ!"

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Где купить можно?
Відповісти
Стоимость монеты – 29 гривен, а купить ее можно по этой цене во всех территориальных отделениях управления Национального банка Украины (кроме АР Крым, Донецкой и Луганской областей), и у дистрибьюторов Нацбанка по продаже памятных монет (АО “Ощадбанк ”, ОАО “КБ “Хрещатик”, ОАО “ОКСІ БАНК”).
Відповісти