На Волині освятили триповерхову дзвіницю. ФОТО.ВІДЕО

На Волині освятили триповерхову дзвіницю. ФОТО.ВІДЕО
З нагоди храмового празника парафії Апостола і євангеліста Йоана Богослова в селі Зоря (Пузів) Володимирського районного деканату освятили хрест із виноградної лози та три прапори:єпархії, України і Євросоюзу. Богослужіння очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

Про це повідомили у прес-службі Волинської єпархії.

Будівництво триповерхової 22-метрової дзвіниці тривало два роки, п’ять дзвонів пожертвували місцеві фермери. Одному з них, волонтерові Ігорю Антощаку, з благословення Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета високопреосвященний вручив церковну нагороду – медаль «За жертовність і любов до України».

Інші 18 спонсорів та будівничих, серед яких – вихідці з села, церковний староста, отримали благословенні митрополиі грамоти.

На завершення Божественної Літургії владика виголосив проповідь про духовне розуміння Євангелія від Йоана. Його суть, зі слів архіпастиря, полягає в заохоченні людей рости до Бога, розуміти єднання людини з Христом.

«Потрібне внутрішнє бажання з’єднатися з Христом, а не тільки визнати свої гріхи», – зазначив владика, порівнявши стани душі, коли людина сповідається щиро та хоче змінитися, а коли полегшення не відбулося, як і єднання людини зі Спасителем. «Не прийнята ця жертва бо зроблено нечистим духом. Мирний маєш дух – отримаєш благодать», – наголосив митрополит.
На церемонії відкриття виставки вручили премію імені Йова Кондзелевича художниці Тетяні Мялковській. Разом із дипломом художниця отримала грошову винагороду обсягом п’яти тисяч гривень. На виставці Тетяна Мялковська представила роботи, створені протягом останніх двох місяців. Це ‒ дерев’яні дошки з циклу фігури, пов’язані з сакральними чи історичними темами. Також експонується щойно привезена художницею з Карпат картина «Вечеря», яка створювалась під час міжнародного художнього пленеру. Нею Тетяна Мялковська починає свій новий цикл малярства.
Як і заведено у колі художників, подію відсвяткували келихом терпкого вина. Виставку робіт від волинських художників можна переглянути у «Галереї мистецтв» до 17 листопада.

Тому на закінчення побажав усім великої віри й любові, рости до вищого стану, аби жити з Христом.

Із архієреєм служили: декан протоієрей Євген Шевчук, настоятель парафії протоієрей Віталій Іванів, інші священики Володимирського районного, Ковельських деканатів.

На Відправі був присутній представник Римсько-Католицької Церкви.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: релігія
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині освятили триповерхову дзвіницю. ФОТО.ВІДЕО
10 жовтень, 2015, 15:38