Не бачу ніяких тривог, – заступник губернатора про опалювальний сезон

Не бачу ніяких тривог, – заступник губернатора про опалювальний сезон
Загрози, що волинським підприємствам, які виробляються теплову енергію, не нададуть ліміти на газ перед опалювальним сезоном, поки що немає.

Про це 19 липня повідомив перший заступник голови волинської ОДА Олександр Башкаленко.

Він зазначив, що до початку опалювального сезону усі підприємства області повинні позбутися заборгованості в оплаті за тепло і газ. Разом з тим, сума різниці в тарифах нині в області по газу становить 100 мільйонів гривень. Різниця в оплаті за електроенергію – 45 мільйонів гривень.

Натомість на Волині в якості субсидій для погашення різниці у тарифах уряд постановою затвердив суму у 24,5 мільйона гривень. Як пояснив Олександр Башкаленко, решта коштів, не залежно від того, є вони списані урядом чи ні, як борги підприємствам не рахують.

Нагадаємо, що різниця у тарифах виникла у зв’язку з невідповідністю фактичної вартості теплової енергії та послуг з централізованого водопостачання та водовідведення тарифам, які затверджували або погоджували органи державної влади чи місцевого самоврядування.

«Однозначно, що сума до кінця року буде списана. Коли виводимо загальний борг підприємства, різницю в тарифах я враховую, що воно вже проплачено державою», – зазначив Башкаленко.

«Я не бачу ніяких тривог. Якщо є, умовно кажучи, різниця в тарифах рубль, то заборгованість рубль двадцять, то ті 20 копійок – це поточна заборгованість, яка протягом місяця однозначно буде погашена», – додав заступник губернатора.

Також Башкаленко зазначив, що першими до опалювального сезону готують заклади освіти. Станом на сьогодні, 68% будівель закладів освіти Волині підготовлені до опалювального сезону.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: газ, гроші
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А як з приводу гарячої води на 33 та 40-му кварталах???
Відповісти
Останні новини
Не бачу ніяких тривог, – заступник губернатора про опалювальний сезон
19 липень, 2012, 13:05