У луцьких тролейбусах озвучуватимуть назву маршруту. ФОТО

У луцьких тролейбусах озвучуватимуть назву маршруту. ФОТО
У рамках проведення конкурсу на визначення кращих громадських ініціатив у 2015 році одним з переможців став проект Едуарда Поліщука “Зробимо Луцьк доступним”.

У його рамках передбачено створення доступного середовища для незрячих шляхом апробації та використання інноваційних технічних приладів звукового та голосового сповіщення у Луцьку для безпечного пересування містом людей з інвалідністю, повідомляє відділ інформаційної роботи міської ради.

І от у вівторок, 13 жовтня, міський голова Микола Романюк зустрівся з представниками громадської організації інвалідів з вадами зору “Генерація успішної дії”, аби разом ознайомитися з роботою спеціальних приладів, які встановили на електротранспорті для зовнішнього озвучення зупинок громадського транспорту. Нині ці прилади працюють в тестовому режимі. Суть роботи приладу така, що коли тролейбус зупинився на зупинці, одразу ж з динаміка лунає номер маршруту, яким курсує цей транспортний засіб.

Голова громадської організації Віталій Ткачук зауважив, що озвучення зупинок громадського транспорту як всередині транспортного засобу, так і ззовні необхідне. За його словами, вони тривалий час хотіли, аби такі системи були у нашому місці, адже це створює комфортніші умови для пересування містом людей з вадами зору. Віталій Ткачук наголосив, що таким чином незрячі зможуть самостійно користуватися громадським транспортом, а не перепитувати людей на зупинках чи в маршрутках, який тролейбус чи автобус під'їхали, яка це зупинка.

Члени громадської організації “Генерація успішної дії” задоволені устаткуванням, яке встановлене на тролейбусах для зовнішнього озвучення зупинок громадського транспорту.

Після того, як люди з вадами зору погодять ці пристрої, розпочнеться закупівля спеціального обладнання на тролейбуси та його монтаж. Орієнтовно роботи будуть завершені за місця-два, адже є певні питання з виготовленням обладнання.

Також Микола Романюк нагадав, що згідно з умовами проведення конкурсу громадських ініціатив 10 % від вартості проекту мали профінансувати його автори. За його словами, як і обіцяв на зустрічі з переможцями, він знайшов меценатів в особі фонду “Волинська родина” Ігоря Єремеєва, які профінансували частку проекту, яку мали оплатити його ініціатори. Іншу ж частину ми оплатимо з міського бюджету.

“Добре, що представники громадської організації проявили таку ініціативу. Прикро, що до цього часу це питання не було вирішене. Були зроблені перші кроки, але так і не довели справу до логічного завершення. Тут треба критично глянути на стан справ і визнати певну вину структурних підрозділів міської ради”, - додав він.

У подальшому міська влада планує працювати з перевізниками щодо обладнання маршрутних таксі системами зовнішнього озвучення зупинок громадського транспорту.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
приємно, що мер дбає про лучан, і робить все можливе для комфорту жителів Луцька
Відповісти
мерові за наше щасливе дитинство))) шкода, що вибори так рідко)))
Відповісти
у Рівному вже декілька років тролейбуси оснащені такою системою
Відповісти
Вернули забуте. Меру Нобелівську премію!!!!!!!!!!!! Та погруддя від Дацюк І.
Відповісти
як почали щевелитися до виборів
Відповісти
Останні новини
У луцьких тролейбусах озвучуватимуть назву маршруту. ФОТО
13 жовтень, 2015, 17:15