У храмах Волині звучали молитви до Богородиці. ФОТО

У храмах Волині звучали молитви до Богородиці. ФОТО
Сотні лучан прийшли до храму, аби помолитись до Пресвятої Богородоці за українців, які боронили та продовжують боронити рідну землю.

Святкове богослужіння у день Покрови Пресвятої Богородиці та День захисника України відбулось у середу, 14 жовтня, у Свято-Троїцькому кафедральному соборі міста Луцька, - інформує Слово Волині.

Ще до початку богослужіння сотні вірян заповнили храм, бажаючи отримати Боже благословення та помолитись до Пресвятої Богородиці. Молебень очолив митрополит Луцький та Волинський Михаїл. У храмі також молились за захисників України від часів козацтва до сьогодення.

У своїй проповіді владика Михаїл зазначив, що Покрова Пресвятої Богородиці – віковічне українське свято, адже люди здавна шукали захисту у Божої Матері, Богородицю вважали своєю заступницею козаки, цей день вважається Днем створення Української повстанської армії, тепер 14 жовтня також є Днем захисника України. На думку священнослужителя, запровадивши таке свято, влада об’єдналась із церквою заради загального блага.

Митрополит також наголосив на тому, що українці повинні прагнути перемоги над агресором і миру, а не тимчасового перемир’я на колінах.

«Якщо й помирати, то потрібно помирати на ногах, а не жити на колінах», - підкреслив владика та додав, що усім українцям потрібно вчитись чути і розуміти один одного, жити спільними ідеями. Це стосується стосунків у кожній окремій сім’ї, родині, громаді та країні загалом.

Привітати вірян прийшли й представники влади. Зокрема, голова Волинської ОДА Володимир Гунчик зауважив, що Покрова Пресвятої Богородиці – це не просто християнське свято, а свято, яке об’єднує українців усіх часів.

«Це свято показує нашу любов до Бога і разом з тим зобов’язує нас думати про тих, хто боронить Україну, хто знаходиться на бойових постах і виборює спокій і мир для нашої країни», - наголосив очільник області.


Голова обласної ради Валентин Вітер побажав присутнім, щоб Пресвята Богородиця охороняла їх від будь-якого лиха та була заступницею у всіх справах.

«Вітаю всіх, хто захищав і захищає Україну, хто робить державу сильнішою, могутнішою і кращою. Бажаю всім нам, щоб наша віра в краще майбутнє лише міцнішала, мирного неба, добра та спокою, щоб добрі новини для нас стали буденністю, щоб в серці жила віра у завтрашній день», - зазначив очільник волинських депутатів.

«Хочеться звернутись до Бога з проханням, щоб Покрова оберігала кожного з вас, кожну родину, наше місто, область та країну», - наголосив Луцький міський голова Микола Романюк.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.