На Маневиччині завідуюча дитсадка закрила 4-річну дитину в коморі

На Маневиччині завідуюча дитсадка закрила 4-річну дитину в коморі
У селі Комарово Маневицького району завідуюча дитячим садочком «Сонечко» наприкінці вересня поточного року вирішила застосувати дідівські методи виховання до чужої дитини, закривши її в коморі.

За словами мами потерпілого хлопчика Світлани Ляхович, котрому в лютому виповнилось чотири роки, дитина досі не може відійти від шоку, який їй прийшлось пережити того дня.

За словами матері, проблеми почались, коли хлопчик став раптово запинатись, а з часом взагалі практично перестав розмовляти, показуючи усе, чого хоче, на руках. Його одразу повезли до фахівців, звертались і до народних цілителів, які «зговорюють» переляки. Але все було марним. До заїкання додались нічні крики, а також – небажання відвідувати дитсадок.

Одного разу, як розповідає мама Антона, коли вона привела його до садочка, хлопчик вчепився за її руки і просив пообіцяти, що та повернеться і забере його. До цього він неодноразово відмовлявся йти туди.

Спочатку це все було непримітним, адже причина переляку та запинання, як гадали родичі хлопчика – у тому, що в той самий день дитина злякалася автомобіля, який раптово з’явився на дорозі.

Пізніше хтось з дітлахів проговорився, що завідуюча садочка прийшла в кімнату, де дітки малювали, взяла потерпілого за руку і кудись повела. Як виясниться згодом – Антона закрили у темній коморі, де зберігають картоплю і де не було нічого, окрім єдиного стільчика. Дитина перебувала там приблизно 4 години – без їжі та води, в холоді, темноті та самотності.

«Степанівна взяла мене за руку і повела в комору, а ще закрила на ключ і кудись пішла, - розповідає хлопчик. – Я довго плакав, але ніхто мене не чув. Я хотів їсти, а потім ліг і заснув… А ще мені снились вовки, які мене з’їли…»

На питання: «Чому вона так зробила? Може, ти щось накоїв?» хлопчик сказав: «Ну я малював з дітками, а вона сказала, що я вредний, і повела мене туди…»

Пізніше діти, які були з Антоном в той день в садочку, почали говорити батькам, що такий інцидент дійсно мав місце і хлопчик це не вигадав. Зараз же у селі подейкують, що жертвою такого ставлення завуча до дітей міг бути не лише цей 4-річний хлопчик. Він не зізнався у всьому батькам одразу. Сказав, що був дуже наляканий і боявся, що вона його покарає, якщо він проговориться.

На наступний день після того, як стало зрозумілим, що причиною страждань хлопчика став далеко не переляк через автівку, матір поїхала у Маневицьку районну адміністрацію. Пішла на прийом до голови РДА і написала відповідну заяву. Зараз родичі вимагають від влади детального розгляду справи та покарання винних.

Поки матір намагається відстояти свої права, пише заяви у відповідні інстанції, дитина садочок не відвідує. Натомість суспільне обурення через цю ситуацію у селі збільшується. Люди категорично негативно ставляться до того, що накоїла завідуюча садочка і хочуть проведення повного комплексного розслідування у справі. Переживають і за здоров'я своїх дітей, які не перестають відвідувати установу.

«Здоров'я діточок і їхній комфорт – це головне в нашому житті. Що б не накоїла дитина, так чинити не можна. Тим більше, до виховання дітей завідувачка садка не повинна втручатись апріорі,» - зазначають у facebook під записом про цей інцидент.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 34
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Зробіть будь ласка посилання на запис у facebook
Відповісти
таких з роботи треба гнатии!!!
Відповісти
з Доганами!!!
Відповісти
вона має понести жорстоке покарання за таку свідомо вчинену свавільну дію!!!! І щоб інші,такі ж "професійні" вихователі знали,що за їхні дії може прийти відповідальність
Відповісти
Це путінська шестьорка. Іі треба в АТО послати.
Відповісти
з роботи з доганами?????? Та її в тюрму посадити треба років на - пожиттєво!!!!!!!!!!!
Відповісти
не людина а тварина
Відповісти
За таке треба судити.Такий переляк не пройде безслідно.Звільнити однозначно з роботи,як непрофпригодну.А батьки з нею нехай розберуться,щоб у селі місця їй не вистачило
Відповісти
Просто ужас! Она же - женщина,наверное, мама.А как же она своего(-их) детей воспитывала? Или поубивала уже??? Как-то не верится, что четырехлетний ребенок такое придумал.Ведь устами младенца...Моя внучка недавно пошла в садик. Да если её пальцем там кто тронет! Выговор,говорите...Психбольница - вот её приговор.
Відповісти
ЇЇ в комору на все життя. А де відділ освіти Маневицької РДА? А сільська рада? А батьки- велика сила! Жодного дня на роботі.
Відповісти
Невсе так просто! Потрібно розібратись а потім судити! Щоб не бути як завідувач


Відповісти
Оце маячня...Яна і Свєта оце у вас фантазія!Таке прридумати...Як може 4-ри річна дитина порахувати скікі вона була замкнена, тимпаче, якщо вона спала.Як детина може щось розповісти, якщо " хлопчик став раптово запинатись, а з часом взагалі практично перестав розмовляти, показуючи усе, чого хоче, на руках"?Стільки проколів, ви навіть не пам'ятаєте якогодня це сталося...Що, Свєто, памьять відбило від продажів спирту?
Відповісти
Тут багато написано зайвого. І не правда.
Відповісти
ТУТ БАГАТО БРЕХНІ.
Відповісти
Судити і тільки судити!!! Знаючи завідуючу як людину, нічого доброго сказати не можу!
Відповісти
Присягаюсь, я б по голові настукала ці!!й завідувачці за таке...і закрила б в погребі на цілу ніч!!
Відповісти
Степанівну перевірити на психічну врівноваженість. Ту шаманку давно в селі не люблять. Вона дурна і з дітьми працювати не можна. Тим більше не одного цього малого мучила
Відповісти
Лінчувати її
Відповісти
боже, я б її вбила.
Відповісти
Завідуюча порядна людина а мама Хлопчика фу ш.....
Відповісти
Путін переконав схід і намагався весь світ переконати що бандерівці ййдять дітей а свєта ляхович використовуючи власну дитину хоче задовільнити своі власні інтереси чим несе розбрат між жителями села.СОРОМ ТАКІЙ МАМІ!!!
Відповісти
За законодавством поки суд не довів вену людина вважається невинною.Ви всі так коментуєте ніби особисто розмовляли з дитиною.Мене найбільше цікавить як перелякана, голодна дитина змогла заснути в холодному та темному приміщенні???Якщо дитина справді просиділа в холодній коморі чотири години, то в кращому випадку мала отримати переохолодження.Якось дуже багато дивних фактів.
Відповісти
Мені дивно ще те, що ніхто з вихователів не зреагував.Там в садку ж не одна завідуюча працює, чи вони настільки бояться її що дозволили сидіти дитині в коморі стільки часу, чуючи плач! Що це таке взагалі??? Та з ними всіма треба провести "профілактику"
Відповісти
БОГ ВСІХ РОЗСУДИТЬ АЛЕ ПАНІ СВЄТА ЩОСЬ ПЕРЕБІЛЬШУЄ БО НЕ ТАКА СТЕПАНІВНА ЛЮДИНА ЯК ПИШУТЬ
Відповісти
Ви,напевно,вихователь у тому садку...
Відповісти
Якщо б з моєю дитиною таке вчинили,ця Завідуюча сиділа б сама в цій коморі!!!
Відповісти
Співчуваю цим батькам,тому що сама нещодавно пережила дещо схоже на рахунок своєї дитини.Проте в моєму селі є дуже багато зазомбованих людей як стали на сторону директора та завідувача дитсадка,але було і досить людей які засудили їх вчинок.Не зважаючи на те що РАЙОНО це все дуже чудово прикривало я все таки свою позицію відстояла,хоч і не до кінця ,тому що родичі попросили не подавати заяви на область.Цим хочу сказати всім батькам які можуть мати щось схоже: шановні батьки,якщо ви знаєте що правда на вашім боці не звертайте уваги на те що їх покриває район.Наймайте юриста,пишіть офіційні скарги у всі можливі інстанції,якщо не допомагає телефонуйте на гарячу урядову лінію.Надіюсь мої поради допоможуть багатьом батькам які потрапили чи можуть потрапити в таку ситуацію.А батькам цієї дитини хочу побажати великої мужності,великого терпіння та удачі в тому щоб ви зуміли цього нелюда покарати.ТРИМАЮ ЗА ВАС КУЛАКИ,УДАЧІ!!!
Відповісти
Щиро співчуваю батькам цієї дитини.Півроку тому пережила дещо схоже зі своєю дитиною.Проте відстояла свою правоту.Шановні батьки хочу сказати,якщо ви потрапили у схожу ситуацію не бійтесь відстоювати свою позицію навіть якщо вас всім селом обмовляють,тільки ви знаєте всю правду і тільки ви знаєте що робиться у вашому серці.Люди говорити вміють багато,навіть незнаючи що було насправді.А директори і завідуючі ніколи звичайних людей не вважають за людей,вони думають що їм все можна.Наймайте юриста,пишіть офіційні скарги у всі можливі інстанції,телефонуP
Відповісти
Цікаво, а що, у групі працює завідувач?! На скільки я знаю, повинні бути як мінімум 2 вихователя, один до обіднього сну, а інший після. Не виключно, що мають місце протиправні дії, але... де були всі інші? І якщо дитина просиділа у коморі так багато часу, чому мама не помітила зміни у поведінці? Вони мали б бути! Ще раз, люди: дитина просиділа голодна у темній коморі 4 години! подумайте, невже, він не був переляканий, заплаканий? а діти? така новина! де таємні розповіді своїм мамам від маленьких пліткарок? Вмикаємо трохи мозок і аналізуємо. Щось таки було, це певно, але... що то за мама така? дитина почала заікатися раптово, без інших симптомів переляку? Фігня! Чому мама дочекалася, що чотирирічний хлопчик перестав розмовляти? Хороша, уважна мама (це був сарказм). Може маму також у коморі закрити разом з завідувачкою? А що, хай посидять разом...
Відповісти
Щоб насправді дослівно не сталось,чи 4 години там була дитина,чи 4 хвилини,але сам факт закриття дитини у якісь коморі,це жахливо,не по-людськи,тим паче жінкою педагогом...Це ж дитячі страхи і сльози і переживання,це ж чиясь ДИТИНА...Хто дав право так поступати?А усі хто так підтримує це,виправдовує,мабуть,точно й близько там не були і щоб сказали,якби це була ВАША дитина...
Відповісти
скоріше таких моральних потвор які хворі наголову на роботу не треба було брати на що вони там дивляця??
Відповісти
Хочу сказати тим батькам,які стали на сторону цього нелюда:пройшовши дещо схоже зі своєю дитиною я ніколи більше не повірю у невинуватість директора чи завідувача.Маючи конфлікт із директором НВК я почула такі слова,цитую:"Ти мені не міністерство освіти,і не розказуй мені шо і як я тут маю робити!!!"Тобто таким людям які є при посаді цілком і повністю плювати на наших дітей.Адже наші діти не їх кровиночки!
Відповісти
В нас люди настільки зазомбовані, що звикли вважати, якщо начальник - значить він завжди правий, бо в нього зв'язки скрізь і всюди. А винних потрібно карати незалежно від їхніх регалій. Урядова гаряча лінія, телебачення, прокуратура...
Успіхів Вам. Незважайте на жодні цькування недолугих людей, якщо їх ще можна так назвати!
Відповісти
Останні новини
На Маневиччині завідуюча дитсадка закрила 4-річну дитину в коморі
16 жовтень, 2015, 11:10